Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Profesor Kolář exkluzivně pro Blesk: Rosický na EURO? Naděje žije!

Autor: top

Národe, modli se, ať se tato slova naděje promění v realitu. Start věčného maroda Tomáše Rosického (35) na fotbalovém Euru není utopie. Blesku to řekl profesor Pavel Kolář.

Křehké tělo reprezentačního špílmachra dával dohromady už několikrát. A Rosického měl v práci i teď – poté, co si začátkem února ve svém prvním zápase v dresu Arsenalu po vleklém zranění natrhl stehenní sval.

V neděli ostře sledovaný pacient svou léčbu v pražském Centru pohybové medicíny ukončil. A vyhlášený expert nebohého Tomáše, který se před pár dny loučil s letošní sezonou a možná i celou kariérou, vypravil do Londýna s pozitivní zprávou. „Může pozvolna začít s lehkou zátěží. Uvidíme, jak tělo bude reagovat,“ popsal Kolář Blesku.

Kapitán fotbalové reprezentace nezpívá před zápasy národní hymnu
Kapitán fotbalové reprezentace nezpívá před zápasy národní hymnu

Nedělní vyšetření

Netřeba připomínat, že čas letí kvapíkovým tempem. Už za 110 dnů vstoupí čeští reprezentanti na stadionu v Toulouse do první bitvy Eura proti Španělům. A odpověď ANO na zásadní otázku, zda se »Rosa« stihne dát do pořádku, už teď nezní tak bláhově, jako když hráč před třemi týdny v pátek 5. prosince prohlásil: „Nevypadá to vůbec dobře. Momentálně si nedovedu představit, že bych na Euro jel.“

Jak stav Rosického aktuálně vidí Pavel Kolář:

„Po zkušenostech z řady předchozích zranění je u Tomáše poměrně obtížné určit prognózu. Ale s ohledem na léčbu a výsledky nedělního vyšetření jeho případný start na Euru nevylučuji.“