Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Svatební cesta squashisty Koukala k moři? Ne, manželce dal »za uši« v zimě!

Autor: ps

Vůně moře, vyhřátý písek, šumění vln. Vysněná svatební cesta, jenže v případě squashisty Jana Koukala (32) vypadala úplně jinak! Sbalil manželce Adéle kufr a vyrazili makat. „Úplně se na to netvářila,“ culil se šestnáctinásobný mistr republiky, který se ve Frýdlantu u Liberce chystal na domácí šampionát. Ten vypukne už ve čtvrtek.

Život s profesionálním sportovcem není žádný med a squashista není žádnou výjimkou. Na vlastní kůži to po slavnostním obřadu, který proběhl na konci ledna v Praze, poznává paní Koukalová. Místo do Karibiku nebo jiných teplých krajin odjela s Honzou do Antonia Spa hotelu ve Frýdlantu.

„Vyplynulo to tak, že to bylo první místo, kam jsme s manželkou vyrazili. Hodně jsem trénoval, takže si něco zkusila taky. Je to taková oáza, na všechno je klid, jsou tam lázně, takže jsme i relaxovali,“ popisuje Koukal, jak dal ženě na svatební cestě »za uši«.

Jan Koukal se připravuje na mistrovství republiky.
Video se připravuje ...

Nejlepší český squashista svoji sportovně založenou lásku pořádně prohnal. „Ona je trochu jako já, nevydrží jen tak sedět, ale squash ji ničí. Chodí běhat, jenže se mnou na kurtu stačilo 20 minut a nenáviděla celý svět, mě i sport vůbec. Zadek jí bolel jako nikdy,“ usmál se Koukal, který si pak Adélu hýčkal.

Teplá vířivka, bazén, sauna a večer i se sparingpartnerem Janem Rybou karty. „Hráli jsme prší a podle výsledků padaly tresty. Já musel večer do ledového venkovního jezírka. Bolelo to, ale proti tomu, co podstoupil Honza, to nebylo nic. Ten musel přes noc složit a ráno odrecitovat básničku. Stálo to za to!“

Všechna dřina a zábava měla ovšem svůj podtext. „Byl to takový doplněk přípravy na vyladění formy a zpestření sezony,“ doplnil Koukal, pro něhož šlo o přípravu na blížící se mistrovství republiky. Dosáhne na 17. titul?

I když bylo v pátek po poledni chladno, novomanžele to nerozházelo.
I když bylo v pátek po poledni chladno, novomanžele to nerozházelo.