Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Princezna Bouchardová si vyskakovala na Kvitovou, ale…: Z kurtu ji vyhnal brouk!

Autor: ps

Před finále Wimbledonu 2014 si vyskakovala na českou tenistku a následnou vítězku Petru Kvitovou. Jenže kanadská princeznička Eugenie Bouchard (22) není tak »ocelová« žena, jak se může zdát. Na turnaji v Kuala Lumpur utíkala před malým broučkem.

Říká se o ní, že je »Slečna drsňák«, mezi tenistkami má málo kamarádek, chová se namistrovaně, arogantně. Prý to má Bouchard psychicky pomoci v tenisové kariéře, ale na oplátku ji za to moc rádi nemají.

Na turnaji v Kuala Lumpur, kde se utkala s tureckou reprezentantkou Cagliou Buyukakcay, zřejmě poprvé ukázala svoji pravou tvář bojácné princezničky. Proč?

Chystala se na return, jenže periferně na levé straně kurtu zahlédla černého brouka. V momentě se přestala soustředit, udělala několik kroků pryč a čekala, jestli se parazit vydá na ústup. Jenže broučkovi se nikam nechtělo, tak přispěchal na pomoc sběrač míčků.

Bouchard nebyla ve své kůži. Několikrát se lekla, začala utíkat, málem skončila až v útrobách stadionu. Chybělo tomu už jen hlasité pištění! Naštěstí pro kanadskou »bábovku« ji nebojácný kluk vysvobodil, brouka zahnal čepicí pryč z kurtu.

Eugenie se vrátila zpět do zápasu, obavy z ní spadly, fobie byla ta tam. Soupeřku nakonec rozstřílela a mohla slavit vítězství 2:0 na sety.

Bouchard moc dobře ví, jaké jsou její hlavní přednosti.
Bouchard moc dobře ví, jaké jsou její hlavní přednosti.