Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žádost o ruku? Radek byl dva dny nervózní, pak si klekl, odhalila Kvitová

Autor: pan

Rozporuplný rok prožívá dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Zatímco na kurtu se soupeřky z jejího jména netřesou strachy, v soukromém životě září česká jednička štěstím a spokojeností. Nic na tom nezměnil ani rozchod s trenérem Davidem Kotyzou, s kterým ukončila spolupráci v lednu letošního roku. "Užívám si svobodu, bylo to správné rozhodnutí," nepochybuje hráčka.

Trápení a nic víc než trápení. Petře Kvitové letošní sezona vůbec nevychází podle představ. Od prodělané mononukleózy se devátá hráčka světa na kurtech hledá, její výkony nabraly strmý směr dolů. Z letošních osmi zápasů vyhrála pouhé dva, na probíhajícím turnaji v Indian Wells se pokouší o třetí zářez.

Navzdory mizerným výsledkům a spekulacím o konci kariéry Petra Kvitová nic podobného neplánuje. "Věřím, že zase budu hrát výborný tenis a vrátím se na vrchol," ujišťuje fanoušky fulnecká rodačka.

Tenistka Petra Kvitová se rozpovídala o tom, jak ji její přítel Radek Meidl požádal o ruku Tenistka Petra Kvitová se rozpovídala o tom, jak ji její přítel Radek Meidl požádal o rukuFoto Martin Sekanina (Blesk)

K duševní pohodě české tenistky přispívá především vztah s hokejistou Radkem Meidlem, s kterým se v prosinci loňského roku zasnoubila.

Právě tato událost neunikla ani zájmu zahraničních novinářů, kteří se na zmíněný moment Kvitové ptali na tiskové konferenci v Indian Wells.

"Moc si z toho už nepamatuju. Vím, že mě o ruku požádal doma, to pro mě bylo moc důležité. Nechtěla jsem, aby to proběhlo někde jinde. Co byste ještě chtěli vědět?" ptala se žurnalistů s úsměvem tenistka.

"Ne, večeři mi opravdu nepřipravil. Ten večer měl zápas, přišel normálně domů a pak si klekl. Už vám opravdu neřeknu, jestli na pravé či levé koleno a v ruce měl prstýnek," odpověděla Petra na otázku, zda Meidl přichystal pro výjimečný večer nějaké překvapení.

Že se však něco chystá, tušila Kvitová již dopředu. "Radka už nějakou dobu znám, vím jak se chová. Dva dny předtím jsem si všimla, že je nějaký jiný, byl nervózní, čekala jsem, s čím přijde," přiznala fedcupová hrdinka.

Jedeme na večeři. Kvitová s přítelem Meidlem si užívají společné chvilky.
Jedeme na večeři. Kvitová s přítelem Meidlem si užívají společné chvilky.