Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Špindlerův Mlýn hostí už podruhé volejbal: Krásky se svlékly i na sněhu!

Autor: ps, kon

Volejbal na sněhu! Zní to bláznivě, ale je to skutečnost. Něco takového letos podruhé uvidí i Češi. Hrát se bude celý víkend znovu ve Špindlerově Mlýně. Během soboty se hraje kvalifikace, v neděli se diváci uvidí finále.

Volejbalisté ze zhruba 20 zemí budou od poloviny března do začátku dubna 2016 v rámci CEV Snow Volleyball European Tour hrát o státní finanční prémii a prestižní celkovou výhru. Tour bude hostovat ve třech zemích: V Rakousku (Wagrain-Kleinarl), Itálii (Kronplatz) a právě v České republice.

Nové volejbalové odvětví vzniklo v roce 2008 v horách u rakouského Wagrainu. Několik nadšenců zarazilo v nadmořské výšce 1850 metrů do sněhu sloupky, napnuli síť a vyznačili hrací plochu. Už první zápasy u stanice lanovky přilákaly stovky překvapených diváků, zanedlouho se hrálo mistrovství Rakouska a před čtyřmi lety vznikla Snow Volleyball Tour.

Volejbal na sněhu! Zní to bláznivě, ale je to skutečnost. Něco takového letos podruhé uvidí i Češi.Foto Twitter

Tu dosud vedle Rakouska pořádaly Německo, Švýcarsko a Itálie, letos série zavítá právě do Špindlerova Mlýna. Bude se hrát ve skiareálu Svatý Petr.

Ze sobotní kvalifikace postoupí osm mužských dvojic a čtyři ženské páry do nedělních závěrečných bojů. Nejlepší týmy si rozdělí prémii 800 eur (22 tisíc Kč).

Atraktivní novinka už přilákala na sníh v minulosti také špičkové beachvolejbalisty. Na Tour se objevili například bronzový medailista z olympiády v Londýně Martinš Plavinš z Lotyšska nebo švýcarský vicemistr světa Martin Laciga, z předních českých hráčů si ji vyzkoušeli třeba David Kufa nebo Michaela Vorlová.

Kolem "mrazivého" volejbalu je vymyšlena i zábava.Foto Twitter