Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud v Plzni rozhodl: Hrdina z Nagana Svoboda zaplatí dluh!

Autor: zb

Hrdina z Nagana, manažer Jaromíra Jágra a bývalý hokejista Petr Svoboda (50) musí zaplatit dluh 120 tisíc korun! Ten po sobě nechal v hotelu v Mariánských Lázních. Rozhodl o tom odvolací soud v Plzni.

Hokejistu zažaloval luxusní hotel Esplanade, protože mu nezaplatil 120 tisíc korun za smuteční raut, který se konal po pohřbu Svobodova otce Karla v prosinci 2012.

Hokejista, jenž v Naganu v roce 1998 rozhodl jediným gólem o výhře Čechů nad Ruskem, naporoučel na přípitky nejdražší pití. Když mělo dojít na placení, řekl, že u sebe nemá hotovost ani platební kartu a přislíbil uhradit útratu druhý den.

Vedení hotelu to umožnilo, neboť byl stálý host. Číšníkům také slíbil spropitné 20 procent z útraty, tedy asi 24 tisíc, jenže hokejista se k placení neměl. Hotel tak po asi dvaceti urgencích vše předal soudu.

Svoboda se hájil tím, že měl domluvený strop na útratu 50 tisíc, ale tachovský soud loni rozhodl, že dluh musí Svoboda zaplatit.

Teď to potvrdil také odvolací Krajský soud v Plzni. Akorát číšníci se štědrého spropitného asi nedočkají, to podle soudu totiž Svoboda uhradit nemusí.

Agent Petr Svoboda pomáhá v zámořské NHL českému útočníkovi Jaromíru Jágrovi
Agent Petr Svoboda pomáhá v zámořské NHL českému útočníkovi Jaromíru Jágrovi