Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Salákova rebélie. Na čínskou vlajku v Praze vytasil prostředníček

Autor: med

Play off v KHL pro jeho Novosibirsk skončilo už ve čtvrtfinále a z MS se omluvil z osobních důvodů. Když se však brankář Alexander Salák vrátil ze Sibiře domů, nestačil se divit. Na ulicích ho vítaly české a čínské vlajky, které byly vyvěšeny kvůli příletu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Devětadvacetiletý Salák měl okamžitě jasno. Takhle ne. Na svém Instagramu zveřejnil fotografii, kde na rudou vlajku ukazuje prostředníček.

Kvůli návštěvě čínského prezidenta se Praha zahalila do rudých barev. Policejní manévry byly po jeho pondělním příletu na každém rohu. Na sloupech visí na uvítanou vedle sebe české a čínské vlajky, někteří lidé s nimi mávali i po ulicích.

Místy se však objevovaly také zřejmé protesty. Někteří dokonce veřejně podpořili Tibet, když vyvěsili plakáty s Dalajlámou a bývalým českým prezidentem Václavem Havlem .

Nesouhlasný názor dal najevo i český brankář Alexander Salák , který se po několika měsících strávených na Sibiři, kde hájil barvy Novosibirsku, vrátil domů. Když viděl na sloupech vyvěšené standarty, dostal chuť se veřejně vyjádřit.

Ne asi..!

Fotka zveřejněná uživatelem sasasalak (@sasasalak),Bře 28, 2016 v 8:03 PDT

Na Instagram vložil fotografii, kde při řízení automobilu ukazuje na čínskou vlajku prostředníček a napsal popisek „ne asi“.

Český brankář má nyní po skončení klubové sezony v Kontinentální lize volno. Do přípravy české hokejové reprezentace se nepřipojil, jelikož se omluvil z rodinných důvodů a na květnovém mistrovství světa v Rusku se nepředstaví.