Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Klub se zbavil krásné hokejistky, ta se trápí: Zaplať, jinak máš smůlu!

Autor: maš, ps

Systém tabulkových hodnot hráčů a hráček v českém hokeji často maří sny a přináší slzy. Vyprávět by o tom mohla i Michaela Hrušková (24). Smutný příběh sličné blondýnky v praxi ukazuje, jak je český tabulkový systém v ryze amatérských kategoriích nesmyslný.

Co se Míše, která hrála za HC Cherokees Blansko (liga žen), přihodilo? „O zápasové přestávce jsem vytáhla mobil a chtěla napsat esemesku. Trenér mě viděl a naštval se. Já nemám problém se omluvit, jenže od té doby se mi vyhýbá,“ líčí Blesku Michaela.

Po roztržce s koučem padla Míša v Blansku v nemilost. „Po sezoně mi kouč zprávou oznámil, že se mnou nemůže dál spolupracovat. Poté si mě vůbec nevšímal, sezona se dohrávala v hrozné atmosféře,“ vzpomíná hokejistka.

Michaela trénuje v Brně, ale zápasy hrát nesmí.
Michaela trénuje v Brně, ale zápasy hrát nesmí.

A tak se přesunula do nového týmu HLC Bulldogs Brno, kde už trénuje. Jenže v Blansku zůstaly emoce! Vedení klubu poslalo šikovné blondýnce jasný vzkaz: Pokud nezaplatíš přestupní částku, nikam tě nepustíme! A tato suma podle regulí ženské ligy činí 43 000 korun, což je pro povoláním učitelku v mateřské školce pořádná pálka!

Hněv, frustrace, lítost, to vše se Míše honí hlavou. Amatérský klub nemá prostředky na to, aby ji vyplatil, sama hráčka jakožto samoživitelka to také nezvládne. Míša je v takové situaci, že dokonce uvažuje nafotit kalendář pro sponzory a z vydělaných peněz část sumy uhradí. Povede se jí to?