Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útočník se trápí, fanoušci vyhrožují, ale kouč Readingu »slintá«: Vydru miluju!

Autor: ps

Fanoušci anglického druholigového Readingu začínají mít na jméno svého útočníka Matěje Vydry (23) pořádnou alergii. Když proti Boltonu zazdil penaltu, hněv na spatné výkony vyvrcholil a smlsli si na něm. V trenérovi ale má nevídané zastání!

Nevýrazné výkony, spálený pokutový kop a v hledišti to jen hučelo. Sem tam se na Vydru ozval pískot, přesto tým Readingu doma o víkendu porazil Bolton 1:0.

To, co vidí tisíce očí na tribuně, záhadným způsobem uniká hlavnímu kouči Brianu McDermottovi (54). Před očima musí mít pořádnou mlhu, když po zápase řekl: „Já toho kluka miluju!“ Obdivuhodné, jak se nenese na negativní vlně a svého potápějícího se svěřence udržel nad vodou.

Matěj Vydra vstřelil jediný gól Readingu
Matěj Vydra vstřelil jediný gól Readingu

 

Ono se není co divit, že si příznivci Readingu stěžují, protože Vydra jim v lize neukázal gólové umění dlouhých 129 dnů! Kouč McDermott na něm vidí jiné přednosti, ty ale český reprezentant letos v Anglii do ostrého duelu pořádně nepřenesl. „V tréninku vypadá skvěle, pořád na sobě pracuje, dře pro tým. Matěj je navíc skvělý člověk,“ pokračoval.

Jenže je otázkou, jak dlouho to trenérovi vydrží. Pokud nepřijde zlepšení a kvalitnější zakončení, může Vydrovo angažmá v Readingu skončit fiaskem. Z toho by jistě neměl radost ani lodivod národního týmu Pavel Vrba .