Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Reprezentant Anglie v ragby vynadal soupeři » do cikánů«: Flastr 670 tisíc!

Autor: ps

Myslel, že v zápalu boje se to nepočítá, ale hodně se přepočítal! Anglický ragbyový reprezentant Joe Marler (25) si při zápase s Walesem pustil pusu na špacír a protihráče nazval »cikánem«. Vyfasoval dodatečný distanc na dva zápasy a pokutu 668 tisíc korun.

Incident mezi Marlerem a Samsonem Leem se odehrál v prvním poločase, když se oba »kohouti« pustili do tvrdého souboje na hranici pravidel. Angličan to nevydržel a spustil nevybíravá slovíčka.

Ragby je sport, který široká veřejnost bere jako jeden z nejférovějších, ale rázem se dění otočilo do rasistického podtextu. Marler si svoji chybu uvědomil, hned o přestávce se protihráči omluvil. „Hluboce svého jednání lituji, nejsem žádný rasista,“ hájil se po zápase.

Marler je oporou anglické reprezentace.
Marler je oporou anglické reprezentace.

Organizátoři turnaje Six Nations Marlerovo vysvětlení přijali, podle nich omluva stačila! Opora Anglie tak mohla poslední utkání proti Francii (31:21) odehrát, jenže s tím se nespokojila pohoršená světová ragbyová federace.

Ta hříšníka dodatečně potrestala zákazem startu ve dvou ligových duelech, navíc mu udělila pokutu 20 tisíc liber (v přepočtu asi 668 tisíc korun). Peníze musí věnovat na dobročinné účely některé z britských charit.