Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Schumacher v ohrožení?! Drží ho při životě jen infuze, odhalil dopis

Autor: pan

"Jeho stav je kritický, při životě ho drží již jen infuze. A lepší už to nebude." Takový dopis popisující zdravotní stav Michaela Schumachera údajně dorazil do řady německých médií. Zlé zprávy mají pocházet od jednoho z blízkých příbuzných německého pilota a je to čtení, které nevěstí vůbec nic dobrého.

Bojuje, rve se o každý den. Přesto, jak se zdá, Michael Schumacher svůj boj o život pomalu prohrává. Alespoň pokud je o život soběstačné lidské bytosti. Navzdory ujišťování jeho manažerky Sabine Kehmové, že stav sedminásobného světového šampiona se zlepšuje, přibývá zpráv, které tvrdí opak.

"Mám nové zprávy, ale bohužel nejsou dobré. S Michaelem je to velmi zlé. Život je zvláštní. Michael byl skvělý jezdec a za celou dobu u Ferrari měl jedinou nehodu v roce 1999," uvedl před nedávnem bývalý dlouholetý prezident italské stáje di Montezemolo, aniž by uvedl další podrobnosti. A zdaleka není sám.

Chmurnou náladu okolo sedmačtyřicetileté legendy podpořil i dopis, který měl zaplavit německá média a dorazil mimo jiné i do týdeníku Die Aktuelle. "Schumacher se nemůže hýbat, své tělo neovládá. Při životě ho drží jen infuze, je vychrtlý. Jeho stav je tragický," píše v dopise pravděpodobně jeden z lidí, kteří mají k legendě formule jedna blízko.

Michael Schumacher se svojí ženou CorinnouFoto Profimedia.cz

V dopise se nedále naznačuje, že Michael Schumacher už nemá naději se vrátit k běžnému životu, navíc autor tvrdí, že má k dispozici i fotky bezmocného jezdce ležícího na posteli, které však odmítá zveřejnit. "Nevidím žádnou naději na zlepšení," uzavírá děsivou předpověď zdroj.

Zlé zprávy se snaží vyvrátit nejen manažerka pilota, ale i jeho nejbližší rodina. "Léčba je náročná a dlouhá a pokroky jsou pomalé a bolestné," opakovala v minulosti několikrát Schumiho manželka Corinna.

O záblesk naděje na lepší život se v sídle Michaela Schumachera na břehu Ženevského jezera stará speciálně vyškolený patnáctičlenný tým pod vedením profesora Jeana Francoise Payena, který se o německého jezdce staral bezprostředně po jeho úrazu 29. prosince 2013, kdy narazil při lyžování v Alpách hlavou na skálu.

K Schumacherovi má přístup je velmi úzký okruh lidí, kromě zdravotního personálu k němu nesmí nikdo s žádným audio-vizuálním zařízením, veškeré informace jsou pro fanoušky i média prakticky nedostupné. To vše nahrává tomu, že situace kolem sportovní legendy je opravdu kritická.

"Vždy mu maximálně záleželo na jeho soukromí. Jeho rodinný život pro něj byl zcela nejdůležitější a posvátný. Vždy se snažil ho maximálně chránit. To je důvod, proč o jeho stavu nemluvíme," snaží se obhájit nedostatek zpráv jeho manažerka Sabine Kehmová.

Michael Schumacher je stále v kritickém stavu
Michael Schumacher je stále v kritickém stavu