Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

"Řezník" Paták: V lize vydělal ze sudích nejvíc, za odměnu má EURO!

Autor: Petr Němec (Blesk)

Už chybí jen vyznamenání za zásluhy o výstavbu a místo v Síni slávy. Jinak má totiž rozhodčí Michal Paták (40) všechno. Při vyslovení jeho přezdívky »Řezník z Horní Břízy« naskakují pupínky funkcionářům, trenérům a hráčům, které více než patnáct let kariéry vykostil. 

Ještě se republika vzpamatovává z atentátu fotbal, jenž Paták spáchal v sobotu večer při zápase Zlín – Plzeň (1:2). Francie Svorně s lajnovým Kotíkem bez skrupulí vyvraždili Moravany uznáním plzeňského po Petrželově ruce a vyloučením protestujícího Matějova.

Paták trest nedostane stejně jako vyvázl z divočiny Olomouc – Sparta, kde ignoroval penaltovou ruku letenského Váchy . Tedy pokud za flastr nepovažujete fakt, že za své celoživotní dílo pojede jako brankový arbitr na Euro!

Že vám to hlava nebere? Ne, v českém Kocourkově estébáka Berbra , žádnou logiku nehledejte. Patáka si do týmu pro francouzský festival vybral hlavní sudí Královec považovaný za prominentní dítě páru Berbr – Damková .

„Je to splněný sen. Jsem šťastný i za své kolegy asistenty a brankové rozhodčí. Jde o týmový úspěch,“ lebedí si Pavel Královec. Prachy Činovníci UEFA vyjádřili obavy z teroristických útoků během evropského šampionátu a přitom jim časovaná bomba Paták tiká přímo pod zadkem...

A on umí tikat! Mocným slouží tak dokonale, že je (s Karlem Hrubešem) nejčastěji nasazovaným rozhodčím v české lize, a tudíž si v sezoně vypískal nejvíc na svazových prémiích.

Při částce 25 000 za utkání a při jeho 17 zápasech to podle serveru synotliga.cz dělá 425 000 korun! No řekněte, za ty prachy přece musí západočeský podnikatel Paták znát, jak se fouká do píšťalky. A že falešně? Na to se u nás nehraje...

Top výdělky rozhodčích v lize (sezona 2015 – 2016)
arbitr  zápasy   peníze
MICHAL PATÁK 17  425 000 Kč 
Karel Hrubeš   17  425 000 Kč 
Pavel Královec   15  375 000 Kč 
Jan Jílek  15  375 000 Kč 
Miroslav Zelinka  15  375 000 Kč 
zdroj: synotliga.cz    

Zlín - Plzeň: Matějov dostal druhou žlutou za protesty
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Plzeň 1:2. Hosté vydřeli výhru, domácí cítili křivdu
Video se připravuje ...