Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To se v tenise nevidí! Íránec nadával sudímu, pak ho vyhnal z kurtu

Autor: Alice Štefanisková

Nejdříve sprostě nadával, poté dokonce vyběhl na rozhodčího. Íránský tenista Majid Abedini předvedl na kurtu neuvěřitelnou reakci, když neudržel na uzdě své emoce poté, co jasně prohrával zápas s britským mladíkem 0:6 a 0:2. Účast agresora na turnaji v Turecku ihned pozastavila ITF, dokud incident nevyšetří.

Prozatím si nezahraje. Devětadvacetiletý Íránec neunesl, že prohrává v prvním kole na turnaji Futures v turecké Antalayi. Britský tenista Imran Aswat ho v prvním setu hladce přehrál 6:0. V druhé sadě již Abedini těžce snášel potupnou prohru a začal sprostě nadávat. Hlavní rozhodčí ho proto napomenul. To ale šílenému tenistovi nestačilo.

Při druhém napomenutí vypálil míček proti sudímu a dokonce se za ním rozeběhl. Arbitr se rychle běžel schovat. Jen plot pak udržoval nepříčetného tenistu mimo. Vztekle mlátil do plotu raketou, pak do něj i párkrát kopl. Z kurtu zuřivce vyvedli až tři silní chlapi. Celé fiasko si jeden z diváků natočil na kameru.  

Abediniho účast na turnaji okamžitě zastavila federace ITF a ta teď celou věc prošetřuje. Dá se očekávat, že na Íráncovu hlavu padne tvrdý trest za nesportovní chování. Abedini selhal ve všech svých pokusech dostat se do třetího kola turnaje Futures. Od roku 2010 se mu podařilo vyhrát pouze dva zápasy.