Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ochránce majitele fotbalové Plzně Paclíka na Letné: Na zápas s bouchačkou!

Autor: nem

Pic, pic, pic! Třemi projektily rozstřílela Plzeň ve šlágru 26. kola ligy Spartu (3:0) na její půdě. Inu měla na nenáviděného protivníka skvělé zbraně. Doslova a do písmene. I na tribuně!

Je to k nevíře, ale vedle takřka neškodných dýmovnic byla na vyprodaných letenských ochozech k vidění i tuze nebezpečná věcička. Pistole!

Divoký Východ

Objektiv fotoreportéra Blesku ji odhalil v sektoru západočeských činovníků. To je tuzemská kopaná vážně takový divoký Východ, že bodyguardi nosí flinty na tribuny? Čeho se bossové bojí?

„Vůbec nevím, o čem mluvíte,“ to byla jediná reakce majitele Viktorie Tomáše Paclíka (50) na dotaz Blesku, co to ten »kovboj« má na opasku. No přece o laufu, který vyčuhoval zpod saka statnému muži s bradkou, s VIP akreditací na zápas na košili a s odznakem Viktorie v klopě.

Stál vedle Paclíka a bývá mu po boku i na jiných utkáních. Že by prezident viktoriánů nevěděl, co si jeho šofér a »gorila« bere sebou do hlediště? „Podle snímku nedovedu určit přesně typ zbraně, ale mohl by to být Glock ráže 9 mm,“ pověděl bezpečnostní poradce a generál ve výslužbě Andor Šándor .

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

Pistolová kultura?

A co na to, že jí kousek od hráčů a trenérů obou týmů postává chlápek s plným zásobníkem Sparta? „Na základě recipročních dohod mezi kluby udělujeme počet vysokých akreditací podle požadavku soupeře a vzhledem ke svým funkcím mají plzeňští funkcionáři parkování přímo na stadionu,“ vysvětlil šéf tiskové komunikace Letenských Ondřej Kasík, proč Paclík a jeho suita neprošli žádným šacováním.

V české fotbalové »kultuře« se to tak dělá, jenže je to ještě kultura, když se na stadiony tahají kvéry? „Pokud se mě ptáte, zda šlo o porušení návštěvního řádu, pak ano,“ připojil Kasík. Příště hraje na Spartě Liberec sklářského barona Ludvíka Karla tak snad jeho ochranka nepřitáhne houfnici...

Expert: Zbraň nesmí být vidět

„Zbraň pořízená pro soukromé účely nesmí být ze zákona nošena viditelně. To mohou jen příslušníci ozbrojených složek. Tady to nevypadá na demonstraci, nebo zastrašování, ale spíše na nedbalost,“ řekl Blesku bezpečnostní poradce, generál ve výslužbě Andor Šándor.

Věděl Paclík, že má jeho "gorila" na tribuně bouchačku?
Věděl Paclík, že má jeho "gorila" na tribuně bouchačku?

Nový pohled na penalty na Letné: Plzeň slavila, Dočkala povzbudil Lafata
Video se připravuje ...