Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Loni si vychutnal titul na pódiu: Nemocný Čiša po roce opět slavil v Plzni!

Autor: ps

Je to rok, co se svými plzeňskými spoluhráči vyšel na pódium slavit mistrovský titul. Těžce nemocný Marián Čišovský (36) loni podlehl emocím a rozplakal se. Když to spatřili spoluhráči, slzy také neudrželi. Letos Viktoria vyhrála ligu znovu a Čiša byl při zápase s Jabloncem s parťáky na stadionu!

Marián dostal místo ve VIP prostoru plzeňských bafuňářů, kteří se stále ještě o svého hráče skvěle starají. Plzni už ale nebude patřit dlouho, 30. července mu na západě Čech končí smlouva. Jedná se snad o symbolickém prodloužení? „Není to uzavřená kapitola, Viktoria Plzeň mu bude každopádně dále pomáhat,“ řekl Blesku mluvčí Pavel Pillár.

Nemocný obránce je čím dál víc odkázán na pomoc druhých, přesto se nevzdává. Bojuje se zákeřnou Amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), která zničila také expremiéra Stanislava Grosse . Léčit nejde, tělo pomalu chátrá.

Sledujte PŘÍMÝ PŘENOS zápasu Plzeň - Jablonec ZDE>>>

Smutný pohled na fotbalistu, který ještě před pár lety bez jakýchkoliv problémů běhal po trávnících, se dá těžko s něčím srovnávat. I když je to zoufalý boj, Čišovský se nevzdává!

„Hodně věcí už sám neudělám. Strašně mi pomáhá Martina (manželka) a kamarádi,“ popisoval na začátku roku svůj život s nemocí. „Dělám ale hodně věcí, aby se to nějak zastavilo. Bez toho by to nešlo,“ říkal odhodlaně. A se stejným odhodláním sleduje i duel s Jabloncem…

Marián Čišovský na tribuně při zápase s Jabloncem.
Marián Čišovský na tribuně při zápase s Jabloncem.

VIDEO | Jak slavila Plzeň titul s Čišovským loni?

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...