Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když si rozhodčí přihnou… Nejznámější případy opilých arbitrů

Autor: ps

Česko, země alkoholu zaslíbená. A jak je vidět, tuzemští rozhodčí se této »povídačky« s oblibou drží. Včerejší úlet v utkání Příbrami se Slavií (1:3), při němž čtvrtý sudí Marek Pilný vrávoral mezi střídačkami, byl vrcholem opileckého představení. A rozhodně to nebyl první prohřešek u nás…

Květen 2016

V hlavní roli Marek Pilný. Motající se čtvrtý rozhodčí předváděl v Příbrami velkou show! Evidentně totálně »pod parou« tancoval u střídaček, suploval pomezního sudího a nakonec hledal svoje tělo na zemi. Uklidňovat ho musel domácí pořadatel, do druhého poločasu pro jistotu ani nenastoupil.

Skandální VIDEO! Opilý rozhodčí v Příbrami. Motal se, tancoval a spadl
Video se připravuje ...

Říjen 2015

Rychle a nekompromisně. Tak se vypořádala Komise rozhodčích a delegátů na jihu Čech s případem arbitrů, kteří řídili víkendový duel mezi Nemanicemi a Planou (3:1). Poražení tvrdili, že sudí byli opilí. Podali proti jejich výkonu protest, ten komise vyhodnotila jako oprávněný a sudí potrestala. Tomáš Trkovský byl okamžitě vyřazen z listiny rozhodčích KFS, jeho asistent Petr Třeštík na podzim dopískal a pro jaro sestoupí o soutěž níž.

Březen 2012

Na český fotbal se přiřítila velká ostuda. Ligový rozhodčí Petr Blažej se při úvodním utkání poháru mezi Olomoucí a Ostravou (2:1) tak motal, až se mu smáli i diváci. Někteří ho dokonce natočili na video, které na internetu viděly tisíce lidí. Asistent budil dojem, že je opilý, což také potvrdila disciplinární komise. Sudí si do konce ročníku v profesionálních soutěžích nezapískal.

Sudí Petr Blažej také při fotbalovém zápase vrávoral.Foto Twitter

Říjen 2011

Hrálo se utkání 9. kola okresního přeboru Týnec nad Labem vs. Jestřabí Lhota (1:1). Jen co na zápas dorazil rozhodčí Tomáš Fidra, vypadalo to, jako by přijel rovnou z hospody. Fotbalový duel vzal do své podnapilé režie, jenže to neměl dělat. Nesmyslně udělil tři červené karty a na hřišti dokonce několikrát upadl. Pořadatelé to nenechali jen tak, na sudího přivolali policii, jejíž zástupci Fidrovi naměřili 1,95 procent alkoholu v krvi!

Rozhodčí Tomáš Fidra měl při zápase okresního přeboru (2011) v krvi 1,95 procent alkoholu.Foto Twitter

Červenec 2008

I když se tento případ netýká České republiky, rozhodně stojí za zmínku. Jde totiž asi o nejznámějšího opilého rozhodčího na světě, jeho příběh obletěl celou planetu! Sergej Šmolik, otřískaný mezinárodními zkušenostmi, se v zápase běloruské ligy mezi Vitebskem a Naftanem sotva držel na nohou, ke konci utkání už se mu podlamovala kolena. Po zápase mu bylo naměřeno 2,6 promile alkoholu v krvi. Doplatil na to doživotním zákazem činnosti.