Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zklamaný Skalák už nepláče, udělal si radost: Náladu spravilo porsche!

Autor: ps

Ještě v pondělí ronil na fotbalovém trávníku slzy. Českému reprezentantovi Jiřímu Skalákovi (24) se nepodařilo s týmem Brightonu projít baráží o Premier League. Sen tak zůstal jen snem, proto si musel splnit jiný. Koupil si našlapané červené porsche!

V základní části druhé nejvyšší anglické soutěže utekl Brightonu přímý postup pouze o skóre, které mělo lepší Middlesbrough. Musel tak do nevyzpytatelného do play off.

Jenže v něm to také nedopadlo dobře, vypadl v prvním kole! Nedokázal totiž přejít přes Sheffield Wednesday. Důvodem byla prohra v úvodním duelu 0:2, ve druhém už dominoval Brighton.

Skalák se svojí přítelkyní Šárkou.
Skalák se svojí přítelkyní Šárkou.

Drtivý tlak ale nestačil a remíza 1:1 rozhodla o tom, že do Wembley, kde se hraje finále, postoupí Sheffield. Skalák ležel po náročné bitvě na trávníku a plakal. „Náročný okamžik pro nás všechny, ale musíme se inspirovat pro příští sezonu. Někteří hráči měli slzy v očích, protože moc dobře věděli, jak dobře celou sezonu hráli,“ řekl po zápas kouč Brightonu Chris Hughton.

Zahnat žal se Skalákovi podařilo až téměř po týdnu. Udělal si radost a splnil si jiný sen. Šel do autosalonu a koupil si nadupané červené porsche. A my teď doufejme, že podobně jako jeho nové žihadlo bude »Skali« jezdit po lajně v národním dresu na Euru ve Francii.