Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hokejová korupční kauza má pokračování: Slavia chce po Růžičkovi 500 tisíc!

Autor: ps

Když Vladimír Růžička (52) jako kouč hokejové Slavie převzal od otce jednoho z hráčů Miroslava Palaščáka částku 500 tisíc korun, zadělal si na pořádný průšvih. Nejen, že dnes čelí obvinění ze zpronevěry, teď po něm chce jeho bývalý klub půl milionu jako náhradu škody!

Kauza 500 na dřevo rozpoutala v českém hokeji (alespoň na chvíli) revoluci. Začala se řešit otázka systému přestupu hráčů, přístup rodičů, trenérů k dětem. Jenže dnes jako by se na všechno zapomnělo. Téměř…

Skandál má jen jednoho viníka, Růžičku . A aby toho na něho nebylo málo, čelí kromě zpronevěry dalšímu »ataku« na svoji osobu. Hokejová Slavia totiž žádá náhradu škody, kterou bývalý reprezentační trenér svým »hospodařením« s financemi způsobil. Od Palaščáka si vzal 500 tisíc za to, aby se syn v sešívaném dresu prosadil. Na nátlak rodiče později obnos vrátil, z účtu své manželky.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

„Částka byla sice obviněným následně vrácena dárci. Nikoli však společnosti HC Slavia Praha, navíc se tak stalo až se značným časovým odstupem a po urgencích ze strany Palaščáka, z čeho je možno dovodit úmysl obviněného finanční prostředky si ponechat,“ informovala žalobkyně Lucie Písecká.

Slavia se u soudu přihlásila o náhradu škody, částka je stejná, jakou Růžička od Palaščáka přebíral – půl milionu korun. Tímto problémem se bude v nejbližších týdnech zabývat Obvodní soud pro Prahu 10, kam se dostaví také činovníci pražského klubu.

Kouč Růžička při rozhovoru s otcem neúspěšného hokejisty. Video bylo natočeno skrytou kamerou
Kouč Růžička při rozhovoru s otcem neúspěšného hokejisty. Video bylo natočeno skrytou kamerou