Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nová kniha odhaluje Srničkovy (†47) rodinné trampoty: Rána od nevěrné manželky!

Autor: top

Když před půl rokem náhle zemřel, exmanželka a matka jeho dvou dětí na pohřbu chyběla. „Je pro mě cizí člověk,“ odhalil bývalý reprezentační gólman Pavel Srniček (†47) v životopise, který právě vychází.

V Anglii, kde prožil nejlepší roky své kariéry, pokřtil knihu – Pavel is a Geordie – v polovině prosince minulého roku. Pár dnů předtím, než si pro něj nečekaně přišla smrt poté, co mu při běhu selhalo srdce. Teď jeho autobiografie vychází v českém překladu.

Někdejší gólman Newcastlu v ní se vší otevřeností popisuje všechny eskapády, které mu život přichystal. Jedna z nejpikantnějších kapitol má název »Na šikmé ploše«. Pavel se v ní vrací do roku 2007, kdy se mu po 21 letech rozpadlo manželství s životní láskou Pavlou, s níž vychovávali dceru Vendulu (28) a syna Maxe (13).

 

Pavel Srníček v dresu Newcastlu
Pavel Srníček v dresu Newcastlu

Zradila ho a on jí nikdy neodpustil. „Teď už k ní nic necítím. Jako kdybych se s ní neznal. Nebýt toho, že potřebuju vídat děti, vůbec bych se s ní nebavil. To je na našem rozchodu to nejtěžší. S dětmi se nevídám tak často, jak bych chtěl. Ale manželka pro mě už neexistuje,“ líčil, když před rokem životopis dokončoval.

To už byl zase šťastně zamilovaný do okaté černovlásky Lidušky. Škoda, že jim nebylo souzeno prožít lásku o něco déle...

Děti naváděla proti mně

„Pavla chtěla naše manželství zachránit, snažila se to urovnat, ale já jsem se cítil zrazený. Nemohl jsem to přenést přes srdce, protože náš společný život byl v podstatě lež.

Nakonec mi řekla, že by bylo lepší, kdybych se odstěhoval. Souhlasil jsem. Druhý den jsem si sbalil kufry a stanul s nimi před mámou. Měl jsem obavu, jak na to zareaguje. Vzhledem k jejímu věku jsem se bál, aby z toho nedostala infarkt. Naštěstí to vzala v pohodě.

Asi tři měsíce jsem byl zatrpklý. Byl jsem bez práce, a tak jsem se neměl čím zabavit. Až jsem se jednoho rána probudil a cítil se jako znovuzrozený.

Nejvíc mě na tom trápí, že ještě zneužívala dceru, aby její lži kryla. Spikla se s ním proti mně a současně proti mně naváděla mladšího syna. To jí nemůžu nikdy odpustit.“