Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šok v MMA! Milovaný obr Kimbo Slice (†42) se nedožil návratu do klece

Autor: tej

Další smutná zpráva obletěla svět bojových umění. Po úmrtí legendárního boxera Muhammada Aliho zasáhla nešťastná zpráva také svět MMA. Ve věku 42 let zemřel jeden z nejznámějších MMA zápasníků všech dob Kimbo Slice. Příčina úmrtí zatím není známa, šlo zřejmě o srdeční infarkt.

Před rokem ještě bojoval v kleci. V prestižní MMA organizaci Bellator porazil loni v červnu Kena Shamrocka. Svůj nejtěžší životní zápas ovšem prohrál. Kimbo Slice zemřel v pondělí ve věku pouhých 42 let. Příčina smrti zatím není známa, spekuluje se ovšem o infarktu.

"Všichni jsme z předčasné zráty Kimba Slice šokováni a zarmouceni. Byl to milovaný člen naší rodiny," řekl prezident MMA organizace Bellator Scott Coker, pod kterou Slice naposledy bojoval. "Mimo klec byl přátelský, jemný obr a oddaný otec rodiny," nechápal náhlý odchod bojovníka.

Na svém kontě měl pouhých sedm profesionálních zápasů, přesto se dokázal vrýt do paměti spousty fanoušků bojových sportů. Kevin Ferguson, jak se Kimbo Slice ve skutečnosti jmenoval, se v USA proslavil zejména zásluhou videí na YouTube, na nich vyzýval k boji další známé rváče. Velmi brzy si ho všimli i známé MMA organizace, jeden zápas měl dokonce také v UFC, kde prohrál s Mattem Mitrionem.

19. února vyhrál zápas proti Dhafiru Harrisovi, po výhře byl však pozitivně testován na anabolické steroidy a vysokou hladinu testosteronu, zápas tak byl anulován. Bojovat měl znovu právě tenhle měsíc. V Bellatoru měl domluvený zápas proti Jamesi Thompsonovi, který se měl odehrát v Londýně. Do klece už se však bohužel nikdy nevrátí.

Známý MMA bojovník Kimbo Slice zemřel
Známý MMA bojovník Kimbo Slice zemřel

VIDEO: Podívejte se na jedno z dřívějších videí Kimbo Slice