Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

O Schumacherova syna pečuje strýc! Ralf dláždí Mickovi cestu do formule 1

Autor: ps

Jde ve stopách svého legendárního táty Michaela Schumachera. Jenže ten je po nehodě na lyžích už 2,5 roku upoután na lůžko a musí být pod dohledem rodiny a lékařů. Syn Mick mezitím dospívá, za volantem dělá obrovské pokroky a otce mu nahrazuje strýc Ralf, jenž mu pomáhá v kariéře. Zametá mu cestičku do formule 1!

Po dlouhé době se na veřejnost dostala fotka mladého Micka Schumachera . Fotografové ho zachytili, jak mezi závody hraje stolní tenis, kolem stolu se prohání se strýčkem Ralfem, bratrancem a dalšími z širšího kruhu rodiny.

Sedmnáctiletá závodní naděje zdědila po slavném otci mnohé – Mick má pro řízení cit, umí vyhrávat závody, na druhou stranu se nebojí výstřelků. Naposledy dostal trest projetím boxovou uličkou za předjíždění pod žlutou vlajkou. Takové úlety provázely jeho tátu často.

A téměř stejně to dělá i jeho syn Mick
A téměř stejně to dělá i jeho syn Mick

Mladý Schumi jezdí za italskou stáj Prema, v celkovém hodnocení německého šampionátu Formule 4 se drží na druhé příčce. Jeho strýc Ralf, bývalý pilot F1, vlastní ve stejné kategorii tým US Racing a na Micka pravidelně dohlíží. Radí mu, pomáhá mu rozvíjet se, vlastně mu nahrazuje tátu!

Na okruhu v německém Oscherslebenu si dojel pro třetí a druhé místo, na prvního Australana Mawsona ztrácel. „Nebyl jsem tady tak rychlý, abych mohl vystoupat na první pozici,“ okomentoval Mick své vystoupení.

Teď je otázkou, kdy a jestli si ho hodný strýček nepřetáhne to své stáje, když tak válí. K elitní formuli 1 by pak měl jistě zase o něco blíže...