Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Legendární tenistka Navrátilová je v Česku: Sraz po 45 letech!

Autor: top

Z Miami do Řevnic. Tuhle štreku má za sebou Martina Navrátilová (59), která jako každý rok v létě přiletěla do Čech omrknout, co je doma nového. Letos však měla o jeden důvod víc!

Úterý, šestá hodina večerní. Náměstím Jiřího z Poděbrad v Řevnicích projíždí zelený džíp. Blonďatá dáma za volantem parkuje v jedné z nedalekých uliček u rodinného doma. Vystupuje a pěšky míří zpět na rynek.

V šedé mikině a tmavých riflích korzuje po návsi a hledí do mobilního telefonu. Nikdo si jí nevšímá, přitom je to legenda světového tenisu! Pak se zastaví a čeká. Za pár minut se vítá se svou vrstevnicí. Vzápětí obě míří do blízké restaurace U Rysů. Jde se na pivo!

Martina Navrátilová je v Česku.
Martina Navrátilová je v Česku.

Sraz po 45 letech

Jenže tohle není jen tak nějaké pivko. A Martina Navrátilová tu nesedí jen se svou kamarádkou. Hospoda je plná budoucích šedesátníků. Mají sraz třídy ze základní školy po pětačtyřiceti letech. „Všichni spolužáci a spolužačky se se mnou nadšeně objímali,“ popsala stejné setkání před 10 lety. Zábava je v plném proudu. Popíjí se, hovoří se. Když se všichni rozcházejí, venku už je hluboká tma.

Vedle spolužáků přijela Martina hlavně za svou sestrou Janou. O víkendu si střihli partičku golfu na Karlštejně. „Byl to úžasný den,“ svěřila se na Twitteru.

A kde nechala svou manželku Julii? Ta se v těchto dnech kochá památkami v Paříži. Do Česka létá Navrátilová z bůhvíjakého důvodu bez ní...