Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hokejista Chomutova Valach manželku Simonu (†22) pochoval: Tajný pohřeb!

Autor: ps, mik

Nešťastná a náhlá smrt těhotné manželky Simony (†22) chomutovského hokejisty Juraje Valacha (27) zcela obrátila jeho život naruby. Lékaři se alespoň snaží zachránit dvojčátka – holčičku a chlapečka. Smutnou cestu rozloučení už má dvoumetrový bek za sebou, v tajnosti proběhl pohřeb.

Těšili se na dvojnásobný přírůstek do rodiny, který byl naplánován na září, ale místo spokojeného života se musí Valach sám vypořádat s obrovským neštěstím. »To nejhorší« má patrně za sebou, poslední rozloučení proběhlo už včera odpoledne.

Podle informací Blesku se pohřeb konal v tajnosti v úterý odpoledne ve Zvolenu, následná kremace proběhla v Banské Bystrici. „Pochopte mě, je to velmi čerstvá událost, proto se k tomu zatím nechci vyjadřovat. Děkuji za pochopení a za projevenou soustrast,“ vzkázal nešťastný hokejista Valach.

Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.
Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.

Nové zprávy opravují poněkud nejasné okolnosti kolem úmrtí Valachovy mladé ženy Simony, která podělávala rizikové těhotenství. Do nemocnice F. D. Roosevelta v Banské Bystrici ji přivezli daleko dříve, než se původně psalo.

„Pacientku jsme přijali před třemi týdny v kritickém stavu na kliniku anesteziologie a intenzivní medicíny. Staral se o ni tým špičkových odborníků, ale na základě vážných komplikací bohužel zemřela,“ řekla pro Blesk Ružena Maťašeje, mluvčí nemocnice. „K dětem absolutně žádné vyjádření neposkytujeme,“ dodala.