Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Česká hokejistka (17) unikla v Kanadě z plamenů: V popelu ztratila všechno!

Autor: ps

Návrat zhatily plameny! Česká hokejistka Veronika Bucifalová (17), která hraje kanadskou OHA si živě prožila noční můru. Unikla z hořícího domu, jenže plameny jí zničily všechno. Kromě cenné výstroje i pas, takže se neměla do republiky jak vrátit.

Česká naděje ztratila všechno, cennosti, pomůcky ke studiu, hokejovou výstroj, ale hlavně doklady! Kolej soukromé hokejové školy totiž v Cornwallu pohltily plameny.

„Šla jsem si zdřímnout, ale vzbudil mě alarm. Byla jsem v klidu, protože cvičný poplach zkoušíme dvakrát měsíčně. Zůstala jsem v posteli, ale pořád to houkalo, tak jsem vzala mobil a šla kouknout na chodbu. Pobíhali tam lidé a řvali, ať rychle utíkám z baráku,“ popsala Bucifalová nebezpečné chvilky pro web hokej.cz.

Veronika Bucifalová patří v zámoří do OHA akademie.
Veronika Bucifalová patří v zámoří do OHA akademie.

Ve středu udělala poslední zkoušky, ale po požáru se bála, že se nedostane domů. Neměla se jak prokázat! „Jenom jsme přihlíželi, jak to hoří. Navíc se všemi věcmi, které máte. Jsem z toho v šoku,“ vyprávěla s hrůzou v hlase. V sobotu měla letět domů, ale… „Aspoň žiju a nic mi není,“ říkala tátovi do telefonu.  

S trenérem v den odletu vytáhli z popela potřebné věci i tašku s výstrojí, pak si to kvapem namířili na letiště. Vše proběhlo dobře, přistáli v Praze, Veronika se potkala s rodiči. Jenže v tašce se sportovními věcmi byly veškeré chrániče zničené a mladá hokejistka nemá na nové. Proto prosí o pomoc.