Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč Poborskému ochrnula půlka obličeje? Klíště měl mít ve vousech

Autor: spo

Velké tajemství je nejspíš prozrazeno. Za zdravotními problémy slavného fotbalisty Karla Poborského, kterému měla ochrnout polovina tváře, může kousnutí klíštěte. Bývalý reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996 se měl podle informací serveru Expres.cz nakazit boreliózou od klíštěte, které se mu zachytilo do vousů. Vážné zdravotní trable kamaráda potvrdil Pavel Kuka, někdejší útočník Slavie a parťák z národního týmu. Drží mu palce, aby se dal co nejdříve zdravotně dohromady. Ten je totiž údajně momentálně v nemocnici.

Kuka spolupracuje se „Stevem“, jak se Poborskému ve fotbalovém světě přezdívá, i v současnosti. Jejich společným projektem byl třeba „Czech team 96“ – sdružení bývalých reprezentantů stříbrného týmu na mistrovství z roku 1996. I proto je Kuka obeznámen se zdravotním stavem kamaráda. „Tato zpráva nás zasáhla minulý týden. Je to obrovská škoda a doufáme, že se Karel brzy uzdraví,“ řekl zmíněnému serveru bývalý reprezentační útočník.

Blesku se následně podařilo kontaktovat samotného Poborského, ale strůjce slavného gólu obloučkem ve čtvrtfinále mistrovství Evropy 1996 proti Portugalcům, mlžil. „Problém s tváří? Já žádný problém nemám, vážně ne. Hezký den, nashledanou,“ usmál se a ukončil hovor.

Jenže jeho kamarád Kuka byl ovšem sdílnější a Expres.cz řekl, že Poborského stav je komplikovaný. Poborského pracovní pauza se protáhne minimálně na několik týdnů. To značí, že nejde o nějakou prkotinu. „Máme před sebou spoustu aktivit, u kterých je on velmi důležitý, ale to nyní není vůbec podstatné. Hlavní je, aby se brzy uzdravil,“ nechal se slyšet Kuka.

Podle všeho má být za současnými potížemi Poborského klíště, které se mělo zachytit v jeho plnovousu. Kuka je ale v tomhle směru zdrženlivý. „To podle mě ještě neví ani on sám. Ale popravdě já nejsem ten, kdo by se měl vyjadřovat k jeho zdravotnímu stavu. To vám musí říct on. Nejdůležitější je, aby se brzy uzdravil,“ řekl Kuka. Je ale znát, že má o kamaráda strach, i proto možná porušil přání Poborského, aby nikdo ze známých pro média jeho zdravotní stav nekomentoval.

Poborský se po skončení hráčské kariéry, kterou strávil i ve věhlasných klubech jako Manchester United, Benfica Lisabon či Lazio Řím a na české scéně hrál například v obou slavných „S“, věnoval roli funkcionáře. Zasedal ve výkonném výboru fotbalové asociace a vedl českobudějovický klub.

Karel Poborský v dresu Lazia Řím
Karel Poborský v dresu Lazia Řím