Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Atlet Svoboda o „penisové“ aféře: S Karasem se pozdraví, přítelkyně to pochopila

Autor: bko

Před časem pořádně rozvířil vody v české atletice. Překážkář Petr Svoboda (prý omylem) poslal hodně (opravdu hodně) peprnou fotku přítelkyni trenéra Josefa Karase. Teď se s ním bude potkávat v olympijské vesnici v Riu, kde Svoboda chystá svůj velký comeback. Že by se kvůli osobnímu incidentu mohli třeba porvat, prý nehrozí. I když si prý Karas nenechal ohledně odeslané fotky nic vysvětlit. To Svobodova přítelkyně prý měla víc pochopení…

Svoboda dál trvá na tom, že fotku svého penisu odeslal na sociální síti přítelkyni Josefa Karase nedopatřením a reakce bývalého desetibojaře ho zklamala. „Když někdo z omylu udělá hroznou aféru a nenechá si nic vysvětlit... Pro mě tahle část skončila i s dotyčnými lidmi. Jako by je někdo vypnul,“ řekl Svoboda v rozhovoru pro deník Sport.

„Pro mě není problém pozdravit, ale tím veškerá komunikace končí. Kdyby se tohle stalo mně a mé přítelkyni, vím, že bych reagoval úplně jinak,“ tvrdí evropský šampion z pařížské haly z roku 2011, který pak ovšem kvůli zanícené achilovce dokonce bojoval o život a hrozila mu amputace nohy.

Atletická válka: Svoboda poslal fotku penisu s vibrátorem přítelkyni trenéra! »

Po aféře se prý radši hodně stáhnul z očí veřejnosti. „Bál jsem se jet i do Nymburka, aby na mě nekoukali zle. Spousta lidí se mi otevřela: Jsi normální člověk, jako my ostatní. Stala se hloupost. Na to, kolik mi je, to těžko okecám, že mladická nerozvážnost…“ přemítá Svoboda.

„Ale bylo pro mě jednodušší se uzavřít. Tím trochu utrpěla i moje sportovní příprava. Hlavně jsem ublížil svojí rodině a přítelkyni. Zaplaťpánbůh, že si nechala vysvětlit, jak se věci měly,“ ulevilo se aspoň závodníkovi.

Před odletem do Ria věří, že žádná kontroverze s Josefem Karasem nenastane. „Myslím, že ani on, ani já nemáme důvod, abychom se někde chytali pod krkem. I když by to někdo chtěl vidět, takovej fight… Ale jelikož jsme všichni z jednoho týmu, myslím, že přeju stejně úspěch jim, jako on přeje mně,“ tvrdí Svoboda.

„A doufám, že jsme oba natolik inteligentní, že kdyby se cokoli stalo, někdo popichoval, tak zůstaneme naprosto chladní. Jedeme na olympiádu, jedeme reprezentovat Českou republiku a budeme bojovat za jedno. Z mé strany rozhodně není nic, co by se mohlo pokazit,“ má jasno atlet.

Toho v Riu dost možná čeká i setkání s bývalou manželkou, která si našla nového partnera také v atletice. „Co se týče Jíři a Kudly (Svobodova bývalá manželka, tyčkařka Jiřina Ptáčníková a její součastný partner, tyčkař Jan Kudlička ), to je naprosto v pořádku. Oba dva to máme vyřešené, ona přeje mně a já přeju jí. To jsme si vyříkali, i holky se poznaly,“ vysvětlil Petr Svoboda.

Karasův příspěvek na Facebooku.
Karasův příspěvek na Facebooku.