Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Raritní Záruba! Po 20 letech komentoval fotbal. Jen záskok, slíbil

Autor: pan

Byl u triumfu českých hokejistů v Naganu, u titulů z mistrovství světa. Jeho hlas mají fanoušci spojený s výjimečnými hokejovými okamžiky. Na začátku olympijského programu v Riu de Janeiro si Robert Záruba zkusil něco úplně jiného. Poprvé po 20 letech komentoval fotbal, a to sice vítězství domácích Brazilek nad Čínou 3:0.

„Otevíráme zlatou bránu, Vítej, zlatý hattricku“. To jsou jen některé z nezapomenutelných hokejových hlášek Roberta Záruby .  Prakticky žádný důležitý zápas národního týmu se na obrazovce neobešel bez jeho hlasu.

Sem tam si odskočil přiblížit divákům boje v baseballu, softballu, pozemním hokeji či florbalu, jeho hlavní doménou ale vždy byl hokej. 

Na olympiádě v Riu si však vyzkoušel zcela novou roli. „Varoval jsem před OH při poradách komentátory: změn v programu bude hodně. No a tak budu zítra po 20 letech komentovat fotbal,“ nalákal Záruba na Twitteru před svojí fotbalovou olympijskou premiérou Záruba.

Netradiční zkouškou si prošel během fotbalového utkání žen mezi Brazílií a Čínou. Těsně před výkopem nejdřív ukázal, že si netradiční pracovní kulisy užívá. „Pro hokejového komentátora svátek: být venku! Ve 20.50 startuje náš program z Ria. Fotbal Brazílie-Čína ženy," vzkázal na sociální síti.

Kdo si přenos zapnul, byl svědkem skutečné rarity. Jak záhy Záruba vysvětlil, šlo o ojedinělou zkušenost a fotbal zase přenechá specialistům.

„Děkuju, jsem rád, že se vám ten ženský fotbal jako líbil. Byl to opravdu jen záskok. Nelze u nás kvalitně a trvale komentovat fotbal i hokej," vzkázal po konci zápasu.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>