Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý hráč Aston Villy je po smrti: Policista zabil Atkinsona (†48) paralyzérem!

Autor: ps

Vracel se ulicí, už byl před svým domem, když ho chtěl zastavit policista. Bývalý hráč Aston Villy Dalian Atkinson (†48) prý neuposlechl, tak dostal ránu paralyzérem. Jenže ve vteřině se skácel k zemi a selhalo mu srdce. Lékaři už mu nedokázali pomoci.

Tato scéna by byla jako ušitá pro režiséry akčních filmů, ale v anglickém městečku Telford se reálně stala. Kvůli obavám o bezpečnost chtěl strážce zákona o půl druhé ráno pravděpodobně zkontrolovat totožnost Atkinsona, jenže ten ho neuposlechl a šel si po svém.

Policista vytáhl zbraň, která má sloužit k omráčení. Ale paralyzér dokáže vyvinout až napětí až 500 000 voltů, což může mít pro kardiaky, jako v případě bývalého fotbalisty, fatální následky. Podrobnosti incidentu nejsou známy, detaily se prověřují.

Atkinson dal v Anglii 51 branek.
Atkinson dal v Anglii 51 branek.

Sousedé jsou ovšem v šoku, vůbec nechápu, jak se něco takového mohlo stát. „Byl slyšet jen křik a pak policie,“ zaznělo v okolí smrtelné nehody. „Zavolala nás policie West Mercia kolem 1:45 ráno, sanitka ihned vyrazila. Po příjezdu našli záchranáři muže, který byl zasažen taserem,“ řekl místní policejní mluvčí. „Byl převezen do nemocnice, ale jeho stav byl vážný. Bohužel mu nebylo pomoci a krátce po příjezdu do špitálu zamřel.“

Atkinson byl součástí Aston Villy, se kterou jako nováčkem zaznamenal v Premier League největší úspěch (1992). V konečném hodnocení vybojovala druhé místo. Na ostrovech ještě oblékl dresy Wolverhamptonu Wanderers a Ipswich Townu.