Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dodržoval Jágr přes léto dietu? Veronika je na mě přísná, řekl

Autor: ps

Ve čtyřiceti letech nastal pro hokejistu Jaromíra Jágra (44) zlom. Aby mohl být stále vrcholovým sportovcem a stejným maximalistou, musel upravit jídelníček. Měl štěstí, protože si v Americe našel holku, která mu všechno v poslední sezoně hodně zjednodušila. Přítelkyně Veronika peče bezlepkové bábovky a další dobroty, ale pohlídala si »Džegra« i přes léto?

Poprvé se krásnou Veronikou pochlubil na začátku června, kdy se vrátili z vysluněné Floridy, aby si doma užili léto. Jaromír se tu usilovně připravoval na 23. sezonu v NHL, ale jako milovník řízků, tatranek nebo sušenek se musel »krotit«.

„Snažím se, nějak to dodržuju. Ty kalorické výdaje, tréninky, zápasy, to všechno se dá těžko srovnávat s tím rytmusem, co mám během sezony. Díky Veronice, která je na mě z tohoto pohledu dost přísná, si myslím, že to není takový, jaký by to mělo bejt,“ přiznal Jágr v rozhovoru pro Blesk.cz. Letos má ovšem o týden delší čas dát se dohromady úplně. Na Světový pohár totiž nejede.

Jágr drží bezlepkovou dietu: Veronika je na mě dost přísná!
Video se připravuje ...

Jak je u Jaromíra zvykem, i přes svoji nespokojenost si držel svůj nadhled a optimismus. „Teď jsem se tady byl změřit (tělesný tuk) a ten pán mi říká, ty děláš sport?“ vytáhl útočník Floridy Panthers jeden ze svých vtípků. Pak trochu zvážněl: „Ale z mého pohledu jsem za to rád, protože vím, že v tom mám velký rezervy.“

Nebyl by to Jágr, kdyby se nezamyslel. Dieta a jídelníček jsou podle jeho slov o tom stejném, jako hokej. Vlastně ví, kdy by měl nastat čas pověsit brusle na hřebík.

„Asi bych nemohl hrát, kdybych se nezlepšoval. Takhle vím, že se v tom, co jím, můžu zlepšovat. To mě motivuje a žene dopředu. Jako kdyby mi někdo řekl, že jsem na tom výborně a já se na ledě necítil dobře, tak už bych asi nehrál. Neměl bych motivaci.“

Žene děti ke sportu

Tři dny v pražské Stromovce věnoval dětem. Jágr je ambasadorem projektu Sport v okolí – největší veřejné databáze sportovních klubů a sportovišť, která pomáhá hlavně rodičům najít co nejsnazší cestu ke sportu. „Za našeho dětství byl v televizi jeden program, počítače nebyly, internet taky ne. Takže většinu času jsme trávili na hřišti,“ přemýšlel.

Proto kývl na nabídku pomoci přilákat děti ke sportu. Bezmála čtyři stovky vybraných se poměřovalo v různých disciplínách, při přetahování lanem jim byl soupeřem samotný Jágr! „Tak jedem! Pozor na nohy! Zaber!“ hecoval je. Sám nic neodflákl, všem pak pověsil na krk medaili, s úplně každým se vyfotil. A to ještě ve frontě stály roztoužené maminky...

Jágr s Kopřivovou se muckali ve Varech na kolonádě.
Jágr s Kopřivovou se muckali ve Varech na kolonádě.