Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelná Koukalová! Biatlonistka zase bourala a přišla pozdě na start

Autor: ČTK, iSport.cz

Tohle se může stát snad jen Gabriele Koukalové. Nejlepší česká biatlonistka pokazila na startu mistrovství ČR v letním biatlonu úvodní závod, když před tím na parkovišti ťukla cizí auto, a pak přišla pozdě na nástřel i start sprintu. To vše jen týden poté, co si na facebook dala fotku škrábnutého auta svého manžela Petra Koukala s poznámkou: Jak mu to mám říct, aby mě nezabil?

Úvodní závod MČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu tak měl nečekané vítěze. Mezi ženami triumfovala v závodu na 7,5 km Eva Puskarčíková , mužům na desetikilometrové trati kraloval Jaroslav Soukup . Závod se nevydařil Michalu Šlesingrovi , Ondřeji Moravcovi ani Gabriele Koukalové , další reprezentantka Veronika Vítková doběhla třetí.

Gábina Koukalová nabourala svému manželovi auto
Gábina Koukalová nabourala svému manželovi auto

Koukalová netrefila v každé ze dvou položek hned čtyřikrát a nakonec obsadila až 12. místo. "Gábina dnes nebyla na závod koncentrovaná. Na parkovišti naťukla jiné auto, pak přišla pozdě na nástřel i na start," povzdychl si trenér Zdeněk Vítek.

"Vůbec jsem to nečekal, protože zdejší trať patří k nejtěžším. Před střelnicí je táhlý kopec, který bere hodně sil i koncentraci. Před první ránou jsem se musel vždy hodně vydýchat," řekl Soukup, který zvítězil s téměř patnáctisekundovým náskokem před Lukášem Kristejnem. Moravec skončil 11., Šlesingr o pět příček za ním.

"Kolečkové lyže rozhodně nejsou mojí parádní disciplínou, bojím se," přiznala Puskarčíková, jež stejně jako Soukup minula jediný terč a v cíli měla na druhou Slovenku Paulínu Fialkovou k dobru téměř devět sekund. "Nejelo se mi vůbec dobře, o to větší mám teď radost. Myslím, že na kolečkových lyžích je to můj nejlepší výsledek," dodala.