Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaskakující letenský kouč Holoubek »sejmul« Inter: Kolik bere ve Spartě?

Autor: vba

Po Zdeňku Ščasném převzal tým, který byl úplně na dně. Zaskakující trenér David Holoubek (36) ale při debutu dovedl Spartu k senzační výhře v Evropské lize nad Interem Milán (3:1). Jenže »dukátů« za to moc neuvidí...

Vedení Sparty si musí mnout ruce. Po vyhazovu Ščasného, který na Letné pobíral zhruba čtvrt milionu měsíčně, našli ve vlastních řadách lodivoda, jenž je nestojí nic navíc. A hned dal zázračně zapomenout na trapas v derby se Slavií (0:2)!

Houloubek byl prozatímně povýšen z pozice kouče staršího dorostu a asistenta u áčka, za což pobírá dohromady 85 tisíc korun, na hlavního trenéra duelu s Interem a nedělního zápasu v Brně.

Holoubek: Zdálo se mi, že dá Kadlec hattrick, pro Dočkala mám respekt
Video se připravuje ...

To vše podle zákulisních informací jen za »dýško«, které urval čtvrtečním triumfem. Za něj Sparta od UEFA vyinkasovala 10 milionů. A jak je na Letné zvykem, část vydělaných peněz z evropských pohárů se na konci sezony rozdělí mezi hráče a realizační tým.

Holoubek však má nyní v hlavě pochopitelně myšlenky jen na fotbal. „Zažívám příjemné a těžko popsatelné pocity. A musím říct, že je to hodně návykové,“ culí se mladý trenér. „Ale teď je můj úkol, aby byl tým připraven na Brno. Jedeme tam vyhrát a nemám strach, že by se nám to s takovým výkonem, jako proti Interu, nepovedlo,“ věští.

Po víkendu už Trpišovský!

Ač by si ho sparťanští fanoušci, kteří ho při demolici Interu vyvolávali, přáli jako plnohodnotného nástupce Ščasného, Holoubek hlavním koučem být nemůže. Nemá totiž potřebnou licenci. Podle řádů tak smí zaskakovat jen 60 dní, po nichž by stejně Sparta musela hledat náhradu. Proto už proběhla jednání s libereckým trenérem Jindřichem Trpišovským (40), který by měl do metropole zamířit reprezentační pauzy. Ta bude za týden.

K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek
K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek