Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lyžařka Vonnová otevřeně: o rozvodu i Woodsovi, kterého vystřídal pes

Autor: Patrik Vacek

Vytrpěla si toho dost. Kromě sbírání vavřínů na sjezdovkách si nejlepší lyžařka historie Lindsey Vonnová (31) užila své. Prodělala nespočet těžkých zranění a netrpělo pouze její tělo, ale i mysl. Ve své nové knize Strong Is The New Beautiful (v překladu Síla je nová krása) prozrazuje, s čím se vyrovnávala během rozvodu s manželem Thomasem Vonnem anebo jak prožívala rozchod s golfi stou Tigerem Woodsem.

Odhodlala se poodhalit tajemství svého úspěchu i životní eskapády. Sjezdařka Lindsey Vonnová chce ve své knize pomoci ostatním ženám k lepšímu životu.

„Rozhodla jsem se napsat knihu, abych s vámi mohla sdílet své tipy na správné stravování, jak efektivně cvičit a žít lepší život. Důležité je změnit myšlení, a pak změníte i své tělo. Chci vás naučit milovat právě své tělo a oslavovat vaši krásu,“ píše v předmluvě publikace Vonnová, která se kvůli propagaci knihy nechala nafotit úplně nahá! Na snímku pózuje v lyžařském postoji a má v rukách pouze hůlky.

Na prvních stránkách popisuje, jak si razila cestu za svým snem, stát se nejlepší lyžařkou, a jak těžké bylo vracet se zpátky na svahy po komplikovaných zraněních a dokázat opět vítězit. „Několikrát jsme si po těžkém pádu, kdy mě do nemocnice transportoval vrtulník, řekla, že už se možná nikdy nevrátím na svahy jako profesionální lyžařka. Pokaždé jsem zatnula zuby a opět se vydala bojovat, abych byla zpět mezi nejlepšími,“ popisuje olympijská vítězka a mistryně světa, jež vyhrála rekordních 73 závodů Světového poháru.

Silné tělo jí pomohlo překonat všechny problémy


Kromě pevné vůle je podle Američanky důležité i silné tělo. „Můj život je moje silné tělo,“ tvrdí Vonnová a v knize se rozhodla promluvit nejen o zdravotních problémech, ale i o tom, jak se trápila v osobním životě.

Po čtyřech letech manželství s Thomasem Vonnem se s ním koncem roku 2011 rozvedla. Tehdy se mluvilo o tom, že svému muži byla nevěrná a musela mu zaplatit odškodné kolem 4 milionů dolarů.

„Musela jsem si zvyknout, že najednou nemám na své straně muže, který mi pomůže. Musela jsem se o hodně věcí začít sama starat, aniž by to poznamenalo moji kariéru. Udělalo mě to ještě silnější,“ zdůrazňuje Lindsey.

O několik měsíců později našla oporu v podobě golfisty Tigera Woodse . Lyžařka během jejich vztahu byla opět na vrcholu a těšila se na olympijské hry v Soči 2014. Pak ale přišlo zranění kolene a slavný golfi sta jí pomohl překonat těžké období.

Nakonec jejich vztah ztroskotal kvůli náročnému programu obou sportovců. „Stejně jako já měl Tiger nabitý program. Navíc jsme oba žili na druhé straně Ameriky a bylo těžké se častěji vídat. Přesto jsme se stali velcí přátelé,“ utvrzuje čtenáře Vonnová, která má teď největší lásku v podobě čtyřnohého psa Lea. „Pomáhá mi zvládnout všechny problémy. Prožila jsem si to, co mnoho žen. Od rozchodů po těžká zranění a složité životní situace a zvládla jsem to i zásluhou svého silného těla.“

Lindsey Vonnová na slavnostním předávání cen Emmy
Lindsey Vonnová na slavnostním předávání cen Emmy