Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dobrá zpráva, z které mrazí. Michael? Ještě žije, říká Schumacherova žena

Autor: pan

Dobrá zpráva? Opravdu jen vzdáleně. Když Schumacherova manželka dementovala informace o tom, že legenda formule 1 údajně zemřela, jak se v některých médiích objevilo, použila větu, z které vyloženě mrazí. "Michael stále žije, ale není pravda, že by mohl chodit," jak se psalo," reagovala sedmačtyřicetiletá Corinna Schumacherová.

29. prosince to budou tři roky, kdy sedminásobný mistr světa utrpěl po pádu na lyžích v Alpách těžký úraz hlavy. Od té doby několikrát bojoval o život. Když se lékařům podařilo jeho stav stabilizovat, byl převezen do soukromé rezidence na břehu Ženevského jezera.

A i přes ujišťování rodiny, že se stav legendy světového sportu začíná pomalu zlepšovat, nic takového se s velkou pravděpodobností neděje. "Michael se už na veřejnosti neobjeví, zázraky se nedějí. Jeho stav se stále zhoršuje," řekl pro server Express.uk bývalý šéf marketingu Mercedesu, za který "Schumi" závodil, Gerd Krämer.

Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano
Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano

V médiích se několikrát objevily zprávy o tom, že Michael Schumacher sice s pomocí terapeutů, ale přeci jen začíná chodit. Tyto zprávy však mluvčí vítěze 91 Velkých cen Sabine Kehmová, a nyní i manželka německý legendy, vyvrací. "Není to pravda. Tyto informace jen dávají falešnou naději jeho fanouškům. Michael nechodí," znělo oficiální prohlášení.

Novinkám o údajné smrti legendy  nahrává především fakt, že se od osudného dne na veřejnosti neobjevil nejen sám pilot, ale především ani jediný snímek, který by alespoň částečně ozřejmil jeho skutečný zdravotní stav.

Nejvíce pravdě se tak jeví Krämerova předpověď.  "Michael se dostává do stále složitější a složitější situace. Jeho zdravotní stav je takový, že nedává naději na žádnou větší perspektivu. Byl by skutečný zázrak, kdyby se ještě někdy objevil na veřejnosti. Je kompletně pod ochranou své rodiny a oni vědí proč."

O stavu svého otce se nevyjadřují ani jeho dvě děti - devatenáctiletá dcera Gina-Maria a o dva roky mladší syn Mick, který se již také pokouší rozjet svoji závodnickou kariéru.

Co se stalo?

Michael Schumacher utrpěl 29. prosince 2013 během lyžování v Alpách po neupravené sjezdovce vážný úraz hlavy, když narazil na skálu. Bezprostředně poté byl letecky transportován do nemocnice v Moutiers a poté v Grenoblu. V té době se nacházel v kritickém stavu v kómatu.

Po několika měsících byl z umělého spánku probuzen a převezen na rehabilitační kliniku do Lausanne. Později byl rodinou transportován do svého sídla na břehu Ženevského jezera, kde se o něj 24 hodin denně stará speciálně vyškolený zdravotní tým.