Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený manévr zachránil Saganovi zlato! Mechanik riskoval nejen prsty

Autor: ps

Od krvavého neštěstí chyběly milimetry! Slovenský kolega, na kterého při obhajobě titulu v mistrovství světa spoléhal bombarďák Peter Sagan (26), musel zhruba 100 kilometrů před cílem řešit problém. V přehazovačce měl papírek a mechanik ho musel za jízdy rukou odstranit. Garantujeme vám, že do »špic« byste v takové rychlosti sahat nechtěli!

Riskantní manévr odhalila kamera katarského závodu. Michael Kolář přibrzdil u servisního vozidla, protože jeho kolo správně nefungovalo. Bylo jasné, že v takovém stavu Saganovi obhájit světový trůn nepomůže.

 

Opřel se o svého mechanika, který vše zkontroloval, a hned bylo jasné, v čem je problém. Papírek byl zamotaný do výměníku rychlostí tak nešťastně, že musel okamžitě ven. Statečný servisman se vyklonil z okénka, v rychlosti přes 50 km/h se natáhl ke kolu a snažil se zavazující předmět odstranit.

Riskoval krvavé zranění, amputaci prstů, ale nakonec stálo štěstí při něm. Po krátké snaze papír odletěl. Sice při manévru ztratil šroubovák, ale to při pomyšlení, že mohl přijít o něco mnohem důležitějšího, je zcela nepodstatné. Koláře zachránil a ten pak dovedl svého parťáka po druhý mistrovský trikot v řadě.

Slovák Kolář přijíždí k mechanikovi.
Slovák Kolář přijíždí k mechanikovi.