Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Klábosil s Agüerem i Guardiolou. Statečný kluk bojuje s rakovinou, Citizens nezapomněli

Autor: iSport.cz

Byl na přístrojích, zbývaly mu jen tři hodiny života. Bývalý podavač míčů v Manchesteru City Elliott Fernandez-Sanz (19), který bojuje s rakovinou, dostal pozvánku do tréninkového centra Citizens. Setkal se s idolem Sergie Agüerem, poklábosil s trenérem Pepem Guardilolou. Slavný kouč zavzpomínal, jaké to bylo, když sám podával míče v Barceloně. 

Elliott Fernandez-Sanz podával míče na stadionu Etihad celých devět let, než letos uslyšel krutou zprávu o rakovině. Před čtyřmi lety byl součástí pozoruhodné cesty klubu za ligovým titulem v sezoně 2011/2012.  Právě on položil 13. května 2012 míč na značku rohového kopu pro Edina Džeka a bosenský útočník pak z toho rohu dal veledůležitý gól. Díky němu Citizens vyrovnali a pak porazili QPR 3:2, a to rozhodlo o jejich triumfu v Premier League.  

Klub teď mladého fanouška pozval do své fotbalové akademie, kde se Elliott setkal se svým idolem Sergiem Agüerem. A zašel za ním i trenér Pep Guardiola! Když slyšel, že Elliott býval podavačem míčů, zavzpomínal na svou vlastní kariéru v té roli. „Když mi bylo třináct, patnáct let, dělal jsem totéž v Barceloně. Bylo to úžasné být blízko hráčů, vidět, jak spolu ty hvězdy mluví, jak hrají a jak střílí góly. Každý po tom toužil,“ vyložil španělský kouč. Španělský kouč řekl Elliottovi, že klub ho bude vždycky podporovat „Kdykoli nás budeš potřebovat, jsme tady,“ slíbil.

Elliott pak zavítal na zápas Citizens proti Evertonu a byl to pro něj emotivní zážitek. Přišel po svých, přestože  mu ještě nedávno lékaři prorokovali, že kvůli zhoubnému nádoru chodit už nikdy nebude. Setkal se také s většinou starých přátel. „Ani jsem nedoufal, že se to ještě někdy stane,“ řekl přes slzy Fernandez-Sanz.