Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dcera sprintera Gaye Trinity (†15). O střelbě tweetovala už dvě hodiny před tragédií

Autor: ija

Dcera hvězdného sprintera Tysona Gaye Trinity (15), která zemřela při přestřelce u restaurace v americkém Lexingtonu, byla velkou nadějí americké atletiky. Toužila stát se nejen nejrychlejší ženou na světě, ale také lékařkou a věnovat se náročnému oboru chirurgie. Kvůli smrti mladé dívky byli v Kentucky zatčeni tři muži. O tom, že slyší střelbu, tweetovala Trinity už dvě hodiny před tragédií

Trinity Gayová měla skvělý vztah s oběma rodiči, přestože ti spolu vlastně nikdy nežili. „S Trinity jsme si velmi blízcí,“ tvrdil několikrát Gay (34), který žije na Floridě, zatímco jeho jediná dcera bydlela s matkou v Lexingtonu v Kentucky.

Budoucímu slavnému atletovi bylo sotva devatenáct, když se Trinity narodila, a s její matkou se vzápětí rozešel. O Trinity se ovšem vzorně staral a ta ho často v jeho domě v Orlandu navštěvovala. „Minulý týden tady byla na podzimní prázdniny. Nechápu, co se stalo,“ řekl zdrcený Gay, který se ihned po zdrcující zprávě vydal na cestu do Kentucky.  

„Byla tak nevinná,“ pláče matka Shoshana Boydová. „Chci, aby lidi nechali střílení a uvědomili si, co se může stát. Byla to strašná náhoda. Vůbec nechápou, co udělali. Kolik lidí tím zranili. Kéž bych nikdy nemusela pohřbívat vlastní dítě,“ řekla zničená matka. „Chtěla být nejrychlejší ženou na světě, chtěla být chirurgem. A oni jí teď všechno vzali,“ dodala.

V souvislosti se střelbou u restaurace byli v Lexingtonu zatčeni tři muži, otec a syn Chazerae Taylor (38), D´markeo Taylor (19) a Dvonta Middlebrooks (21), z obecného ohrožení v souvislosti se střelbou, Middlebrooks navíc z držení zbraně odsouzeným zločincem. Podle policie to byl právě on, kdo ve chvíli tragédie vystřelil několik ran z parkoviště směrem k restauraci, odkud zrovna vycházela parta kamarádů včetně Trinity Gayové.

Střelba zřejmě nepřišla zčistajasna. Už ve dvě hodiny v noci dívka tweetovala, že je v restauraci Cook Out nedaleko kampusu Kentucké univerzity a že slyší střelbu. Ve čtyři hodiny byla na místo přivolána policie.  

Kondolence zatím prostřednictvím sociálních sítí míří za Gayovou rodinou z celého světa.  „S těžkým srdcem myslím na Tysona a jeho rodinu. Bože, ulehči jejich bolest a dej jim sílu v tomto čase,“ napsala na sociálních  Lolo Jonesová.  „Myslíme na Tysona Gaye a modlíme se za něj a jeho milované, kteří truchlí po tragické a úplně nesmyslné ztrátě dcery Trinity,“ píše vedení americké atletiky na Twitteru.