Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vzteklá Kopřivová tlačí lásku Jágra ke gólu: Bože! Ty vole!

Autor: ps

Než »klofla« hokejovou ikonu, vůbec nevěděla, jak tahle hra funguje. Ale to už je dávno zapomenuto! Z Veroniky Kopřivové (25), přítelkyně útočníka Floridy Jaromíra Jágra (44), je obrovská fanynka. Když se nedostane na stadion, nadává u televize. Ale ani tahle pekelná podpora zatím Jardu ke gólu nedovedla.

Floridské derby. Kde jinde než v Tampě by se chtěl Jágr prosadit. Jenže jedna střela na branku, to je zatraceně málo, aby rozšířil svůj historický rejstřík na 750 gólů. Necelých devatenáct minut na ledě, taková byla porce šestého nevytěžovanějšího forvarda Panthers. Malinko trápení, což vnímala i Jaromírova milá.

„Ty vole! Ježiši! Pojď, pojď. Ty vole, to není možný!“ byly reakce Veroniky na Jágrovo kroužení kolem brankoviště, když už se rýsovala nějaká ta šance. Jedna asistence (v druhém utkání s Detroitem), to zatím není nejlepší vizitka nejstaršího hráče NHL.

Tahle dvojka se povedla. Jaromír Jágr a jeho přítelkyně Veronika.
Tahle dvojka se povedla. Jaromír Jágr a jeho přítelkyně Veronika.

Rozdováděná Veronika fandila doma u televize. Palce držela křečovitě sevřené v prstech, nervózně poskakovala před obrazovkou a nahlas si podle jejích záznamů na sociální síti ulevovala.

„Šest vteřin před koncem dají vyrovnávací gól. To je strašný,“ kroutila hlavou do vyzývavého tílka oblečená Kopřivová . „Pro mě je lepší být na stadionu než koukat doma. Vždycky, když je prodloužení, tak nevydržím sedět. To si tak podupávám před televizí ve stoje,“ popisovala nervózní chvilky.

Nakonec to nedopadlo, nájezdy ovládli borci z Tampy Bay (4:3). „Upřímně obdivuju Járovi rodiče. Já z toho snad zešedivím nebo si snad ještě začnu kousat nehty,“ dodala naštvaná Jágrova nejvěrnější fanynka. Tak snad ji po sezoně v zámoří poznáme, až se zase na léto vrátí na rodnou hroudu…