Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

»Fakáčová« pomsta! Komu patřil Costův prostředníček? Sudí to nebyl...

Autor: nem

Obří poprask, který spustilo sprosté gesto sparťana Costy (30) v zápase s Viktorií v Plzni (0:1), má tuze pikantní finále. Blesku se podařilo vypátrat, komu patřil vztyčený prostředníček. Viktoriánovi Davidovi Limberskému (33)!

Takže taková »fakáčová« pomsta! Limberský totiž na jaře vystřelil prostředníčky k Letenským tribunám a bylo z toho stejné haló. Ti dva by si mohli za zhovadilosti podat ruce, tedy pokud mají i ostatní prsty...

Amok a krev

Costa se vrátil do rudého kádru po zranění a vypadalo to, že se kurýroval syrovým masem. Od 63. minuty, kdy přišel na plac, hrál v amoku a s krvavýma očima. Faul střídal prasárnu. Kdyby byl sudí Hrubeš co k čemu, zadáka ze Zimbabwe by vyloučil a »Kostík« si mohl ušetřit hulvátské vystoupení.

Plzeň - Sparta: Podrážděný Costa ukázal prostředníček. Rozhodčí to nebyl!
Video se připravuje ...

V 1. minutě nastavení mu Hrubeš fouknul další přestupek. Následovaly Costovy protesty, které na dálku sledoval Limberský. Plzeňský rošťák začal směrem k sparťanovi hulákat a zřejmě to nebyla slovíčka ze Špačkova lexikonu dvorní etikety. Když provokatér Limba přidal ťukání na čelo, Costa mu odpověděl zdviženým prostředníkem v rukavici a kolosální skandál byl na světě.

Flastry budou

Dohra na koberečcích a flastry přijdou! Ve Spartě i před strahovským tribunálem. „Vedení klubu bude s Costou určitě hovořit a bude od něho chtít vysvětlení,“ pověděl Blesku ředitel sparťanské komunikace Ondřej Kasík. „Předpokládám, že disciplinární komise se bude tímto případem zabývat,“ připojil Kasíkův kolega z Ligové fotbalové asociace Daniel Hajný. Costa se minimálně finančně tutově prohne.

Zchladil si žáhu v juniorce

Nedělní prvoligový hit Sparta s Plzní projela (0:1) a průšvihář Costa byl spoluviníkem. Včera si na Západočeších zchladil žáhu. Co čert nechtěl, oba znesvářené kluby proti sobě postavil los juniorské soutěže den po klání áček a tentokrát vyhrála Sparta (5:3). Costa Nhamoinesu odkopal poločas, a prý používal prsty výhradně na počítání gólů...

Sparťanský Costa jako by se v utkání s Plzní zbláznil. Jeho prostředníček patřil viktoriánskému Davidu Limberskému.
Sparťanský Costa jako by se v utkání s Plzní zbláznil. Jeho prostředníček patřil viktoriánskému Davidu Limberskému.