Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ochrnutá legenda formule 1: Už dva měsíce se všichni bojí o jeho život!

Autor: pv

Na závodech formule 1 je už desítky let oblíbeným inventářem. Šéf týmu formule 1 Frank Williams (74) letos od začátku září překvapivě vynechal šest Velkých cen. Skoro dva měsíce totiž bojuje s těžkým zápalem plic. U jeho nemocničního lůžka je momentálně i dcera a vedoucí týmu Williams F1 Claire, která se tak nezúčastní nedělního závodu v Mexiku.

Letos uplynulo třicet let, kdy Franka Williamse upoutala na invalidní vozík autonehoda. Od pasu dolů ochrnutý Brit přesto dál vedl svůj tým a slavil s ním tituly jak mezi jezdci, tak i v Poháru konstruktérů. Legenda formule 1 nyní svádí nelehký souboj s chorobou. Od zářijové Velké ceny Itálie trápí Williamse těžký zápal plic a lidé z týmu i fanoušci se o oblíbeného Franka velice bojí.

„Byl po mnoho let stabilní součástí týmu, proto je nyní velice zvláštní, že tu s námi není. Strávil několik těžkých týdnů v nemocnici s těžkým zápalem plic. Pomalu se zotavuje, jeho stav se stabilizuje. Doufáme, že ho už brzy přivítáme zpátky. Všichni víme, jak odhodlaný bojovník to je,“ řekl ředitel společnosti Williams Mike O'Driscoll. Ten také vysvětlil, proč šéfka stáje Claire Williamsová zůstává s otcem.

„Chtěla být blíž jejich domovu, aby mohla Franka navštěvovat, zůstáváme s ní neustále v těsném kontaktu, zůstává součástí veškerého dění a je informována o všem, co se děje. Doufáme, že ji do konce roku ještě u týmu uvidíme, byli bychom rádi, kdyby to bylo na posledním závodě v Abú Zabí,“ přeje si O'Driscoll.