Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slovenští fanoušci zuří: Proč vysílali Cibulkovou Češi a ne my? Styďte se!

Autor: Pavel Novotný

Byl to jeden z největších úspěchů slovenského sportu v historii. Finálový triumf tenistky Dominiky Cibulkové na Turnaji mistryň nad světovou jedničkou Angelique Kerberovou však fanoušci našich východních sousedů v televizi sledovat nemohli. "Radši jste nám pustili Slečnu Marplovou? Styďte se," psali zhrzení diváci na sociálních sítích.

Bylo krátce před druhou hodinou odpolední, když Dominika Cibulková proměnila proti Angelique Kerberové mečbol a v euforii padla na dvorec. V tento moment se zrodil jeden z největších úspěchů nejen bratislavské rodačky, ale celého slovenského sportu.

Pokud však neměli slovenští fanoušci k dispozici některý ze zahraničních sportovních kanálů včetně ČT sport či nebyli přímo v hledišti, měli smůlu. Žádná slovenská televizní stanice totiž životní zápas Dominiky Cibulkové nevysílala.

VIDEO: Finálový zápas Cibulkové s Kerberovou

A tak zatímco šťastná Slovenka rozdávala rozhovory a přijímala gratulace mimo jiné i od slovenského prezidenta Andreje Kisky , na sociálních sítích přibývaly výtky, které domácí televizní kanály rozhodně nešetřily.

Právě pod blahopřejným příspěvkem hlavy státu se rozpoutala ostrá debata, kde se čtenáři kromě obdivných komentářů pustili do kritiky především slovenské veřejnoprávní televize RTVS.

Zde jsou jen některé z celé řady rozhořčených příspěvků.

KRITICKÉ OHLASY FANOUŠKŮ

"Dominice velká gratulace a blahopřání, zasloužená výhra. A co popřát RTVS? Hanba! Za co chcete zvýšit poplatky? Za to, že místo finále Cibulkové vysíláte Slečnu Marplovou?"

"Děkuji slovenským televizím za neuskutečněný přímý přenos. Ještě že máme i české kanály. To je teda kultura národa."

"Hanba RTVS (veřejnoprávní televize) že jsme museli sledovat ČT sport."

"Vzteky nevidím. Vy jste nedávali finále Cibulkové? RTVS to opravdu zazdila. Absolutně si nevážíme talentů, které na Slovensku máme."

"Doufám, že se díval náš pan prezident, protože jinde, než na České televizi, zápas asi neviděl. Stydím se o tom vůbec mluvit."

"Velká gratulace Dominice Cibulkové. A naše televize? Kdy ještě budeme mít možnost sledovat takový historický moment našeho sportu?  Poprvé jsme měli naší tenistku takhle vysoko a my jsme při tom nebyli. To nepotřebuje další komentář. Žijeme prostě na Slovensku. Bohužel."

"Hanba RTVS! Od postupu Cibulkové ze skupiny zodpovědní lidé věděli, že Dominika bude hrát semifinále a nic neudělali. Dominika se radovala se slovenskou vlajkou na české televizi, styďte se!"

"Pane prezidente, můžu se vás zeptat, kde jste zápas Dominiky Cibulkové viděl? Na RTVS to asi nebylo, že? Co s tím budete dělat?"

"Fakt "gratulace" RVTS za to, že jsme "mohli" vidět skvělý tenis Dominiky Cibulkové. Ještě že žiju v Británii, kde to dávali."

"Ostuda! Fantastický zápas Dominiky Cibulkové jme museli sledovat na německé televizi, protože slovenské stanice se s tím neobtěžovaly."

"Stydím se za všechny slovenské televize, že nedávali zápasy Dominiky Cibulkové, která pro naši zemi tak moc udělala."

Šťastná Dominika Cibulková po finálovém triumfu
Šťastná Dominika Cibulková po finálovém triumfu