Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pokerový hráč Růžička vyhrál ve Vegas 48 mega: Moc mu toho nezbude!

Autor: ps

Pitomí dva sněhuláci, neboli dvě osmičky. Ti stáli na začátku konce Vojtěcha Růžičky (30) na pokerovém WSOP. Za páté místo v Las Vegas tak bere 48 milionů korun. Domů si ale přiveze sotva polovinu.

První finálový den kraloval, hned ten druhý se bohužel pakoval. Osudnou se Růžičkovi stala hra, kdy se snažil soupeře vyblufovat. Zatímco sám v ruce nedržel žádnou výherní kombinaci, Vayo ke dvěma osmičkám v ruce našel na stole třetí. Český hráč se na něj pokusil zatlačit žetony, když postupně poslal do hry všechno, co měl před sebou. Američan mu na to však neskočil a Růžičkovi zbyly už jen drobné, o které přišel hned v následující hře.

„Tak tohle opravdu mrzí. Tak či tak jsem si celkem jistý, že jsem zvolil správnou taktiku. Užil jsem si tu báječnou zkušenost,“ komentoval Růžička finále nejprestižnějšího pokerového turnaje planety a vydal se do víru Města hříchu. Liberecký žralok má totiž za co slavit – a to i přes fakt, že po odečtení veškerých nákladů na hru mu ze 48 milionů korun reálně zůstane »jen« zhruba 20 milionů.

Vojtěch Růžička se pustil do finále největšího a nejsledovanějšího turnaje světa WSOP November Nine parádně.
Vojtěch Růžička se pustil do finále největšího a nejsledovanějšího turnaje světa WSOP November Nine parádně.

Jak bude Růžička účtovat

Hrubá výhra

48 000 000 Kč

Na vítězných 198 milionů a legendární náramek WSOP nedosáhl, ale i odměna za páté místo je velice štědrá. Růžička dostane 1,9 milionu dolarů, čili zhruba 48 milionů korun.

Zdanění výhry

Kasino automaticky zdaní výhru 30 procenty. Jenže Růžička může těžit z toho, že je cizinec, zažádat o vrácení daně a peníze zdanit v Česku. Díky tomu zaplatí na odvodu státu pouze 15 procent.

(15% v ČR) -7 200 000 Kč

Mezisoučet: 40 800 000 Kč

Startovné (buy-in)

250 000 Kč (-125 000 Kč "sponzoři")

Do každého pokerového turnaje se platí vstup a na neoficiálním mistrovství světa se vyšplhal na zhruba čtvrt milionu korun. Růžička z něj zaplatil podle informací Blesku polovinu. Zbytek dali "sponzoři".

Mezisoučet: 40 675 000 Kč

Prodaná procenta

Jak už bylo řečeno, na tučné startovné se Růžičkovi složili i kolegové, investoři, či trenéři. Kolik procent ze vstupního vkladu dali, tolik procent z výhry jim připadá. Rozdá tak půlku své výhry.

"Sponzorům" odevzdá: 20 337 500 Kč

Čistá výhra

20 337 500 Kč

Tolik korun zůstane podle odhadu Blesku Růžičkovi z vítězné sumy 48 milionů korun.