Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sagan jako zámecký pán! Cyklista koupil na Slovensku palác za 115 milionů

Autor: pv

Možná se inspiroval českým seriálem Život na zámku, který běžel na televizních obrazovkách v devadesátých letech. Cyklista Peter Sagan (26) si totiž podobné sídlo pořídil. Doma na Slovensku koupil obrovskou novostavbu těšně před dokončením, která připomíná zámek. Podle odborníků má hodnotu kolem 115 milionů korun!

Už asi neví co s penězi. Sagan si ve stáji Bora přijde ročně na 6 milionů eur (165 mil. Kč) a je tak nelépe placeným cyklistou na světě. Navíc ušetří za daně, protože má trvalé bydliště v Monaku, jako další slavní a movití sportovci včetně těch českých.

Přesto má stále blízko ke své rodné hroudě. V Žilině z něj udělali čestného občana a společně s rodinou si pořídil rozlehlou novostavbu v tamní městské části Závodie, přestože už jeden obrovský dům v Žilině vlastní.

Luxusní a originální šaty Petera Sagana a novomanželky byly ne zrovna zanedbatelnou položkou na svatebním účtu...
Luxusní a originální šaty Petera Sagana a novomanželky byly ne zrovna zanedbatelnou položkou na svatebním účtu...

Objekt připomínající zámek zabírá 959 m2 a celkově má užitnou plochu kolem 2500 m2. Stavba má několik venkovních teras, vnitřní bazén, obrovskou garáž a disponuje nespočtem místností. Stavba je hned u lesa v klidné části s výhledem do údolí.

Celý pozemek o rozloze kolem 8000 m2 je oplocen, aby na něj nemohli vkročit nezvaní hosté. Luxusní vilu cyklista odkoupil od podnikatele, který má finanční problémy. Podle odborníků na reality se částka za toto sídlo pohybuje kolem 115 milionů korun. Jak ale uvádí zdroj slovenského serveru Pluska.sk zadlužený podnikatel nedostavěnou vilu prodal prý za pouhých 41 milionů korun.

Média nyní spekulují, jestli zámek bude sloužit jako rodinné sídlo Saganů nebo z něj udělají hotel či relaxační centrum. Příbuzní úspěšného cyklisty se k tomu zatím nechtějí vyjadřovat.

Tanečník, co se nestříhá (a neholí). Co nevíte o fenoménu SAGAN - čtěte ZDE »

Co možná nevíte o dvojnásobném mistru světa Peteru Saganovi? Co možná nevíte o dvojnásobném mistru světa Peteru Saganovi?Foto Koláž VIPsport