Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodina neví, proč zemřel hokejista Svatoš (†34): Pitva zamotala vyšetřování!

Autor: ps

Stále si pokládají otázku, proč… Proč bývalý hokejista Colorada Avalanche Marek Svatoš (†34) zemřel. Jenže ani pitva neprokázala příčinu, a rodina tak musí stále přemýšlet nad tím, co se vlastně stalo. I když je teorií několik, pravdu zatím nikdo nezná.

Svatoše našla v sobotu bez známky života jeho manželka. Okamžitě přivolala záchrannou službu, ale lékaři už mu nemohli pomoci. Stalo se to v domě v Denveru, kam se slovenský útočník s rodinou po konci kariéry přestěhoval.

Každý by chtěl vědět, co se stalo, ale příčinu neodhalili ani patologové při pitvě. Úřad koronera v Douglas Coutny proto čeká na výsledky dalších testů včetně toxikologie. „Znalci se zaměří i na vyšetření tkáně, a pokud výsledky testů ukážou na možné poškození mozku, bude zřejmě potřeba i posudek neuropatologa,“ řekla patoložka Jill Romannová.

Svatoš během kariéry utrpěl řadu zranění včetně otřesu mozku. „Připouštíme, že zranění hlavy může mít spojitost s úmrtím sportovce,“ citoval list Denver Post Romannovou. Řešila se ještě možnost, že by se Slovák předávkoval léky.

Slovenský hokejista Marek Svatoš (uprostřed) se raduje z gólu v dresu Colorada. Celkem se v NHL trefil stokrát.
Slovenský hokejista Marek Svatoš (uprostřed) se raduje z gólu v dresu Colorada. Celkem se v NHL trefil stokrát.

Témata:  NHLsmrtcoloradoSvatošsportpitvahokej Sport na Heureka.cz