Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Olympijský vítěz biker Jaroslav Kulhavý má luxusní auto za 2 miliony!

Autor: pv

S touhle luxusní károu ho jen tak na silnici či v terénu nepřehlédnete. Zlatý a stříbrný olympijský medailista, biker Jaroslav Kulhavý (31), dostal tento týden parádní dárek. Bude se vozit v historicky prvním SUV italské automobilky Maserati. Model Levante stojí jen v základním provedení kolem 1,6 milionu korun.

Předchozí měsíce si Kulhavý užíval pocit z rychlé jízdy v klasickém sporťáku Maserati Ghibli, které ručičku tachometru vytočí až ke 285 km/h. Nyní bude krotit o něco pomalejší kočár, protože Levante dosáhne maximálně 264 km/h, ale zase je uzpůsobeno i pro jízdu v terénu a má větší zavazadlový prostor, což je pro vrcholového sportovce velké plus.

„S Ghibli jsem si splnil klukovský sen. Řídil jsem výjimečné sportovní auto, které i skvěle reprezentovalo na společenských akcích. Praktičnost ale přece jen musela trošku stranou, kolo jsem do kufru sportovního sedanu skládal samozřejmě trošku složitěji. Do Levante během chvíle bez problému dostanu dvě i tři kola, beze strachu můžu sjet do terénu, a přitom mu pořád ještě můžu říkat sporťák,“ smál se spokojený Kulhavý, který jako ambasador značky Maserati dostal luxusní vůz k užívání na dva roky.

Model Levante pohání třílitrový šestiválec. Dvě benzinová biturba s výkonem 257 kW a 316 kW u modelu Levante S doplňuje turbodiesel o výkonu 202 kW. Agregáty spolupracují s osmistupňovou automatickou převodovkou. Zavazadlový prostor pětimetrového vozu má objem úctyhodných 580 litrů.