Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Payet uchvátil trikem při rozcvičce. Žvýkačku ovládal stejně jako míč

Autor: adl

Driblink se žvýkačkou je specialitou špičkových fotbalistů. Kdo se o to alespoň nepokusí, není in. Oblíbenou zábavu německé hvězdy Mesuta Özila předvedl nedávno i Dimitri Payet. Fanoušci na sociálních sítích se bavili, obdivovali francouzovu techniku a přisuzovali mu žvýkačkový míč (Ballon d’Orbit), tedy důvtipnou trofej pro žvýkačkového mistra.

Řada expertů popisuje Payeta jako hráče obdařeného úžasnou technikou a driblovacími dovednostmi. Záložník West Hamu se díky skvělým výkonům dostal do třicetičlenné nominace na Zlatý míč 2016. Vítězství se téměř jistě nedočká. Fanoušci by mu ale rádi udělili pohár pro žvýkačkového mistra, který v narážce na slavnou trofej pro nejlepšího fotbalistu Evropy nazvali Ballon d’Orbit.

Jeden z hrdinů letošního EURO se během rozcvičky před říjnovým zápasem se Sunderlandem předvedl parádním driblinkem se žvýkačkou. Dvakrát nárt, dvakrát stehno a zpátky do pusy. On i jeho spoluhráči se smáli.

VIDEO: Payetův driblink se žvýkačkou


Situaci pro klubový Twitter okomentoval i trenér Slaven Bilič. „Neviděl jsem to. Ale je samozřejmě dobrý,“ uvedl. West Ham důležité utkání zvládl a vyhrál 1:0, Payet asistoval u gólu ve čtvrté minutě nastavení.

Kladivářům se v Premier League zatím nedaří podle představ, s 11 body se drží u chvostu tabulky. Největší hvězda týmu zaznamenala jednu branku a čtyři asistence. Pohodu ukázal ofenzivní tahoun londýnského klubu i zmiňovanou fintou. Nevšedním trikem se v minulosti předvedl i Zlatan Ibrahimovic nebo autor zlatého gólu z MS 2014 Mario Götze.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Sunderland 1:0
Video se připravuje ...