Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nervák jako blázen! Jak Kraus prožíval triumf Strýcové a Češek ve Fed Cupu

Autor: bko

Má doma českou tenisovou hrdinku! Zpěvák David Kraus prožíval pekelný tenisový víkend na finále Fed Cupu přímo v hale ve francouzském Štrasburku, kde mohutně fandil přímo za českou lavičkou. A v neděli mohl začít slavit, protože jeho přítelkyně Barbora Strýcová dokázala zvrátit nepříznivý vývoj finále. Triumfem nad Alizé Cornetovou a poté s Karolínou Plíškovou ve čtyřhře nad druhým párem světa vydřela pro Českou republiky pátý fedcupový titul za šest let.

„Je to zase doma! Krásný to bylo a nervák jako blázen,“ napsal si David Kraus na svůj Instagram k fotce radujícího se hloučku českých tenistek a jejich týmu.

Zpěvák, který s bronzovou medailistkou z olympiády v Riu oslavil v září dvouleté výročí, prožíval celý nervy drásající víkend kousek za českou lavičkou a při dramatických duelech dával volný průchod svým emocím.

„Jeho hlas nejde neslyšet. Je můj, tak se mi líbí, jak fandí,“ svěřovala se Barbora Strýcová v unikátním dvojrozhovoru pro deník Sport ze slavného Wimbledonu.

David Kraus prožíval zápasy na finále Fed Cupu přímo za českou lavičkou
David Kraus prožíval zápasy na finále Fed Cupu přímo za českou lavičkou

„Nikdy jsem k ničemu neměl takový respekt jako teď k tenisu. Dokonce si říkám, že pro holky tenhle život není normální. Ženská podle mě není sestrojená, aby toho tolik obětovala. Aby bojovala se strachem, se stresem. Pak když si představím svoje nervy a trému před premiérou, připadají mi jako nic,“ vyznal se i Kraus.

Teď má jeho láska za své oběti už čtvrtý stříbrný pohár. A na tom letošním bude vedle Karolíny Plíškové , Petry Kvitové a Lucie Hradecké zapsaná zlatým písmem...

Jak Strýcová školila tenisového panice Krause: To je Federer, idiote! - čtěte ZDE »

Foto