Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Legenda Bondra učí hokej v Emirátech. S hokejkou tam válí i ženy

Autor: iSport.cz

Popularita hokeje se rozrůstá každým rokem. NHL občas nakoukne do Evropy, KHL zkouší v této sezoně nakousnout trh v Číně se svým zatím rozpačitým týmem Kunlunu, ale ledové plochy jsou i na mnoha jiných místech, kde by to fanoušek skutečně nečekal. Například slovenská hokejová legenda Peter Bondra se teď rozhodla šířit osvětu sportu, který miluje, v Abu Dhabi a Dubaji.

Bondra se teď připojil ke svému kamarádovi Rastislavu Pavlikovskému, který pořádá na skutečně netradičním místě hokejový kemp. „Těším se, že pomůžu lednímu hokeji ve Spojených arabských emirátech a budu moci využít své zkušenosti k tomu, aby se tady hokej vyvíjel," řekl Bondra pro NHL.com, který funguje na své cestě také jako ambasador týmu Washington Capitals, ve kterém roky působil.

Bondra, autor 503 gólů v NHL, předával své zkušenosti na ledě i mimo něj, a to navíc za pomoci dalších kolegů. Vedle osmačtyřicetiletého křídla se totiž objevili také mistři světa Miroslav Šatan a Richard Lintner. V příštích dnech je i za pomoci dalších bývalých slovenských reprezentantů čeká také exhibiční duel. Tam by se místní komunita mohla hokejově namlsat.

Ne vždy šlo ale o výuku toho, čím se Bondra živil. Diváky uměl zvednout ze sedaček a udělal to mnohokrát, co ale viděl sám v Emirátech ho možná zaskočilo. „Tohle je Fatima. Reprezentuje Spojené arabské emiráty a můžu s klidem říct, že s holí to umí líp, než já," napsal si na svůj Twitter a přidal video tamní kouzelnice s hokejkou, která vypadala podle svého umění spíš jako rodilá Kanaďanka.

Co na její schopnosti říkáte?