Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dánský debutant, co slavil s pohárem v rozkroku: Na Boleslav nezapomenu

Autor: pta

Kdo tvrdil, že dánští fotbalisté přijeli k úternímu přátelskému zápasu do Česka (1:1) s výběrem bez hvězd? Jeden hráč, který si minulý týden získal mezinárodní popularitu, se v sestavě hostů přece jen objevil. Svůj reprezentační debut si v Mladé Boleslavi odbyl útočník Trondheimu Christian Gytkjaer. Že vám to jméno nic neříká? Šestadvacetiletý hráč se minulý týden proslavil odvážnou fotografií z oslav norského titulu.

Zápas, na nějž se rychle zapomene. Tak o přátelském utkání v Česku před nízkou návštěvou referovala dánská média. Gytkjaer ho však z hlavy nikdy nevymaže. „Budu si to pamatovat po zbytek života,“ řekl po zápase, v němž odehrál druhý poločas. Ani slabá kulisa se 1763 diváky na malém stadionu mu nevadila. „Okolí skutečně nebylo moc vzrušující, ale pro mě to byla skvělá zkušenost. První zápas za reprezentaci,“ neskrýval nadšení.

Už den před zápasem promluvil také o skandální fotografii, která vznikla při oslavách titulu v Trondheimu. Na ní pózuje Gytkjaer v šatně nahý s pohárem naraženým na rozkroku a medailí na krku. „Bylo to spontánní vyjádření mých pocitů. Trochu mix mezi euforií a pár pivy,“ smál se v rozhovoru pro dánský list Ekstra Bladet.

V letošní sezoně norské ligy nastřílel 19 gólů, proto měl na mistrovském titulu velký podíl. V klubu ale pochopitelně nepanovalo velké nadšení z toho, že při oslavách zvolil příliš odhalenou formu. „Zdvořile mi pověděli, abych tu fotografii odstranil. Bylo to na hraně toho, co můžete na internet dát,“ uznal Gytktjaer.

Trofej pro fotbalové šampiony Norska se stala obětí nechuťárny.
Trofej pro fotbalové šampiony Norska se stala obětí nechuťárny.

Česko - Dánsko 1:1. Trefil se debutant Barák
Video se připravuje ...