Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutná šikana! Jen kvůli elasťákům, rozbrečela se NEJ golfová kráska

Autor: ija

Golfistka, kterou všichni znají hlavně z Instagramu. Téhle nálepky by se Paige Spiranacová (23) možná ráda zbavila, jenže to půjde těžko. Na pověsti vnadné golfové krásky, která štědře ukazuje, jak sexy umí být tenhle sport gentlemanů, pracovala dost dlouho a stala se hvězdou sociálních sítí. Jenže všechno má i své stinné stránky. Při svém návratu na turnaj v Dubaji totiž přiznala, že si prošla depresemi z toho, jak ji lidé na internetu šikanovali. A do očí jí v tu chvíli vyhrkly slzy.

Finálový turnaj loňské sezony Ladies European Tour v Dubaji měl kvůli její účasti mnohem vyšší sledovanost než jindy. Paige Spiranacová tam totiž absolvovala svůj profesionální debut. A schytala to za to, že ji pozvali jen kvůli tomu, jak vypadá a jak se prezentuje na sociálních sítích. Skončila na děleném posledním místě... A prožívala si peklo.

Dvaadvacetiletá Paige má na internetu téměř půl milionu fanoušků. Víme proč.
Dvaadvacetiletá Paige má na internetu téměř půl milionu fanoušků. Víme proč.

„Bylo to extrémně kruté ponižování,“ zavzpomínala na tiskové konferenci při svém návratu do Dubaje. Do očí jí v tu chvíli vyhrkly slzy. „Myslím, že je to opravdu důležité… Lidé by měli vidět, jak moc mě to zasáhlo,“ vysvětlila, proč se rozhodla promluvit o tom, co se dělo. Lidé ji prý sexuálně uráželi, vyhrožovali jí smrtí, zesměšňovali…

„Všichni tihle lidé říkali, že nejsem dobrá golfistka, že nejsem dobrý člověk, víte, že jsem promiskuitní nebo o mně dělali nepravdivé odsudky, bylo to těžké, jen proto, že ráda nosím na golf elastické oblečení. Byla to nejdrsnější zkušenost v mém životě,“ dodala Paige.

Spiranacová o sobě dala poprvé vědět, když univerzitní golfový tým ze San Diega, jehož byla kapitánkou, natočil krátké video, které se rychle stalo virálem. Na YouTube ho vidělo půldruhého milionu lidí. Loni ji portál sportsgrid vyhlásil nejvíc sexy sportovkyní na světě. Po ruské tenistce dostala přezdívku golfová Anna Kurnikovová, protože v modelingu by se docela určitě neztratila.

Jako malá dělala gymnastiku a mohla směle pomýšlet na olympijský start, jenže pak si zranila koleno tak nešťastně, že musela ve dvanácti letech skončit. Pak se zamilovala do golfu, a nebojí se ukazovat, jak sexy sport to umí být. Hlavně od té doby, co objevila sílu Instagramu, kde má 830 tisíc fanoušků a je známá po celém světě. Teď se opět pokusí dokázat, že golf umí také opravdu hrát...