Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trénink podle Kvitové. Místo tenisu se chlubí ortézou a jezdí na kajaku

Autor: jon, ČTK

V období hlavní přípravy na novou tenisovou sezonu postihla Petru Kvitovou nepříjemná komplikace. Kvůli únavové zlomenině zánártních kůstek má na dva týdny ortézu na pravé noze a musela upravit trénink. Pod novým koučem Vaňkem ale nezahálí, aktuálně se chystá ve skvělých podmínkách na Kanárských ostrovech. Mimo jiné stihla i jízdu na kajaku, čímž se nezapomněla pochlubit na sociálních sítích.

Kvitová si pro přípravu zvolila luxusní resort Club La Santa na Kanárských ostrovech. Najde zde ideální podmínky k tomu, aby byla nachystaná na novou sezonu. Poprvé pod vedením nového kouče Jiřího Vaňka, někdejším trenérem Karolíny Plíškové , však řeší nepříjemnou komplikaci.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu musí kvůli ortéze na pravé noze upravit kondiční přípravu, ale doufá, že start nové sezony stihne. "O víkendu jsem byla na kontrolní magnetické rezonanci u profesora Pavla Koláře, který mi diagnostikoval únavovou zlomeninu zánártních kůstek. Teď mám minimálně na dva týdny ortézu," uvedla světová jedenáctka pro ČTK na začátku týdne.

Petra Kvitová dostala kvůli únavové zlomenině ortézu na pravou nohu
Petra Kvitová dostala kvůli únavové zlomenině ortézu na pravou nohu

Ani se zlomenou nohou ale nezahálí. Na Lanzarote pilně trénuje a se svým týmem stíhá i chvilky zábavy. Na sociálních sítí se pochlubila fotkou, jak jezdí na kajaku. Poté přidala i fotku z posilovny, kde pracuje na vršku těla.

Kvitová měla podezření na únavovou zlomeninu po titulu na Elite Trophy v Číně začátkem listopadu, po příjezdu na finále Fed Cupu do Štrasburku vyšetření ukázalo "pouze" edém. Kvitová ve Francii odehrála jednu dvouhru a do druhé nenastoupila.

Po týdnu v Česku odjela na dovolenou do Dubaje a po návratu kontrolní vyšetření odhalilo, že únavovou zlomeninu skutečně má. "Kondici tak budu cvičit jen s horní polovinou těla a při plavání," upřesnila plán na nadcházející dva týdny.

Do nové sezony by Kvitová měla vstoupit 1. ledna při Hopmanově poháru v Perthu. "Věřím, že to neohrozí můj start do sezony, i když celý plán kondiční přípravy pochopitelně ovlivněn bude a budeme ho muset upravovat," řekla hráčka.